Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Preparáltak a múzeumban táborozók

Preparáltak a múzeumban táborozók

Preparálás, boncolás, gyűjteménytár megismerése. Új típusú tábort indítottak a Mátra Múzeumban, ahol a fiatalok szakmai foglalkozásokon vehetnek részt a héten. A programok között szerepelnek még szakmai kirándulások is, amelyek során mélyebben megismerkedhetnek a növényekkel, állatokkal és kőzetekkel.

Hogyan kell preparálni vagy boncolni egy rovart? – többek között ezt próbálhatták ki a Mátra Múzeum szakmai táborozói, ugyanis ez az új típusú tábor lehetőséget ad a fiataloknak arra, hogy kicsit a muzeológusok bőrébe bújjanak és mélyebben megismerkedjenek a természettudományok rejtelmeivel.
A gyerekek többségét az állatvilág érdekelte, érdekesnek tartották az etetésüket, hogy hogyan is épül fel a testük és hogy mindez, hogyan és miért alakult így az evolúció során.

– Nekem a kígyók tetszettek nagyon, meg a patkányok. Alapból szeretem a kígyókat, érdekesnek találom a testmozgásukat, a patkányok meg cukik. – mondta Berecz Bálint.

Fodor Rozália azt mondja, hogy pozitív tapasztalataik vannak az új szakmai táborral kapcsolatban, úgy látják, a gyerekeket érdekli az őket körülvevő világ.

– Úgy vettük észre, hogy nagyon élvezik a gyerekek. Erre a táborra kifejezetten olyan gyerekek jelentkeztek, akik mélyebb érdeklődést mutatnak a természettudományok iránt. Az a tapasztalatunk, hogy nagyon élvezik hogy megfoghatnak, megismerhetnek olyan dolgokat, amik egyébként nincsenek a lehetőségeik között. – mondta Fodor Rozália, a Mátra Múzeum muzeológusa.

Ezen kívül a fiatalok betekintést nyertek a gyűjteménytárba, foglalkoztak a biodiverzitással, és a pálmaház állatait is etették. Emellett kirándulás keretében megismerkedtek a Sár-hegy élővilágával, ezenkívül ellátogatnak még a Bába-Kőhöz is.


Tovább az archívumra
Hirdetés

Mai műsor

00:00
Képújság
14:30
Műsorismertetés
14:31
A magyarság totemállatainak nyomában - ismeretterjesztő film
15:21
Gyöngy Nemzetközi Folklórfesztivál 2019. – Nyitógála - Észak-Macedónia
15:30
Tallózó - válogatás a hét legfontosabb eseményeiből
15:50
Zongoraavató hangverseny (részlet)
16:06
Fórum 1. rész – közéleti magazin - ismétlés
16:32
Reklám
16:34
Fórum 2. rész – közéleti magazin - ismétlés
17:00
Képújság
18:00
Műsorismertetés
18:01
Adventi kalendárium
18:09
Hit világa – vallási műsor – ismétlés
18:17
Hangverseny J. S. B A C H műveiből - A Savaria Barokk zenekar koncertje (részlet)
18:20
Tallózó – válogatás a hét legfontosabb eseményeiből
18:40
Sport7 1. rész – sport magazin – ismétlés
19:06
Reklám
19:09
Sport7 2. rész – sport magazin – ismétlés
19:35
Nápolyi 1. rész – ismétlés
20:01
Reklám
20:04
Nápolyi 2. rész – ismétlés
20:30
Képújság