Kezdőlap » Hírek - Aktuális » A sportoló több, az átlag vendég kevesebb a gyöngyösi strandon

A sportoló több, az átlag vendég kevesebb a gyöngyösi strandon

75%-os kihasználtsággal működik az idei nyári szezonban a gyöngyösi strand. Az üzemeltető cég igazgatója szerint ennek a vírus miatti félelem lehet az oka. Hogy a bevételkiesés mekkora összeget jelent, ősszel derül ki. Jó hír azonban, hogy bár kevesebben fürdőznek, a sportolók száma növekedett, így az úszók, vízilabdázók, röplabdások és búvárok is szép számmal jelen vannak a strandon.

Bár az idő tökéletes a strandoláshoz, és ez így volt a hétvégén is, a látogatottság nem éri el az átlagot. Juhász Péter a strandot üzemeltető cég ügyvezetője szerint ennek valószínűleg a koronavírus utáni félelem lehet az oka.

– Körülbelül egy olyan 75%-os állapotban vagyunk az előző éviekhez képest. Ami pörög, és bátrak, azok a sportolók, a homokos pálya, az uszoda, Hexatlon versenyt rendeztünk először, ezek a dolgok működnek. – mondta Juhász Péter, a Sportfólió Kft. ügyvezető igazgatója.

A strand egész éves látogatottsága 100-110 ezer fő, a legkedvezőbb hónapok pedig a július és augusztus. Juhász Péter azt mondja: bízik abban, hogy hosszú lesz a vénasszonyok nyara, így szeptemberben még megugorhat a látogatottság.
A nyári nyitvatartás szeptember elejéig tart, és remélik, hogy a vírusnak nem lesz második hulláma. Ha mégis, a tavaszi tapasztalatok alapján készülnek rá.

– Vagy teljes leállás van, az 50 méteres- és a gyermekmedence már egyébként sem fog üzemelni ősszel, tehát azt leállítjuk, a benti medencékből viszont nem engedjük le a vizet, mert nagyon költséges és hosszú eljárási folyamat az, amikor újra engedélyeztetjük az összes medencét az összes vízzel, a kúttal. – tette hozzá az ügyvezető.

A strand területét jelenleg is úgy fertőtlenítik, ahogy a vírus idején, így nagy figyelmet fordítanak a megelőzésre.
Fejlesztési tervek is vannak a strandon, a régóta várt meleg vizes medence helyszínét már kiválasztották, a tervek is megvannak, ahogy Juhász Péter fogalmazott, csak akarat és pénz kell hozzá, a későbbiekben pedig egy kültéri csúszdapark megvalósítása is cél.


Tovább az archívumra
Hirdetés

Mai műsor

00:00
Képújság
09:00
A vasárnapi adás ismétlése
09:00
Műsorismertetés
09:01
Tallózó – válogatás a hét legfontosabb eseményeiből
09:21
Reklám
09:23
Híradás plusz – megyei hírműsor
09:52
Gyöngyösi Játékszín - Mamma Mia Musical
10:06
Reklám
10:08
Turmix – válogatás a legnépszerűbb műsorainkból - ismétlés
10:34
Nézőtér – kulturális magazin - ismétlés
11:04
Nápolyi 3. rész - ismétlés
11:30
Képújság
18:00
Műsorismertetés
18:01
Aktuális – hírek röviden
18:02
Adventi kalendárium
18:10
Mese - Az aranyszőrű bárány
18:18
Reklám
18:20
Aktuális – Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
18:36
Nézőtér - kulturális magazin
19:05
Reklám
19:07
Itt vagyunk – Alkotunk és előadunk - dokumentumfilm
19:30
Aktuális – Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
19:46
Egy nap a világ - utifilm sorozat – Egyiptom 2. rész
20:12
Reklám
20:14
Aktuális – Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
20:30
Képújság