Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Hűsölnek az állatok

Hűsölnek az állatok

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Jégkrém a majmoknak, hideg gyümölcs a növényevőknek, friss víz, és állandó locsolás. Nem csak az embereknek, hanem az állatkert lakóinak is meg kell birkózniuk a hőséggel. A gondozók pedig mindent megtesznek azért, hogy a hűvösebb éghajlatról érkező állatoknak is elviselhetőbbé tegyék a kánikulát.

Afrikai hőséghez szokott az oroszlán, nem okoz számukra gondot a nyári hőség az állatkertben, a szibériai tigris viszont nehezebben viseli a nagy meleget. Friss vizet is kapnak, ám Szása most nincs pancsolós kedvében.

– Nekik is van medence, és egy benti helyiség, ami nagyon hűvös, úgyhogy a nagy melegbe el tudnak oda vonulni hűsölni, inkább éjszaka jönnek ki. Sokan mondják, hogy nem nagyon lehet látni, de nem fekszenek ki a melegben. – mondta Kenéz Károly, a Gyöngyösi Állatkert gondozója.

A gondozók most nagyobb figyelmet fordítanak a hőségben az állatokra, hogy elviselhetőbbé tegyék számukra a kánikulát. A lámák szívesen fürdőznek, naponta több alkalommal locsolják őket.

– A vaddisznóknak dagonyát csinálunk, próbálunk a majmoknak kedveskedni jégkrémmel. A takarmányt, a gyümölcsöket hűvös helyről hozzuk, hogy az is le legyen hűtve. A kifutók úgy vannak kialakítva mindegyik állatnak, hogy be bírjon vonulni hűvös helyre, elfeküdjön. – tette hozzá Kenéz Károly.

Először a legidősebb pávián kapja kézhez a dinnyés jégkrémet, de egy falat után a földre dobja. A kisebbek viszont elvonulva nyalogatják a hűsítőt, az állatkert legifjabb lakója, a két hónapos pávián pedig anyukája kezéből ízlelgeti a fagyit.
Mint megtudtuk, ez a kedvencük, nem minden édességet kedvelnek ugyanis az állatok.
Új kifutó is készül, hamarosan nagymacskák fognak beköltözni a z állatkertbe.


Tovább az archívumra