Kezdőlap » Hírek - Aktuális » A cél ugyanaz: pozitív élményeket nyújtsanak a turistáknak

A cél ugyanaz: pozitív élményeket nyújtsanak a turistáknak

Több szem többet lát – különböző, ám a turizmussal összefüggő szakterületről érkezett vezetők léptek be júliusban a Gyöngyös-Mátra TDM elnökségébe. Az új elnök Fórum című műsorunkban azt mondta, folytatják a már megkezdett fejlesztéseket, és rengeteg tervük van a jövőre nézve. A karantén utáni időszak jónak ígérkezik, hiszen a nyárra már szinte nincs szabad szoba a mátrai szálláshelyeken.

Hoteligazgató, oktatási intézményvezető, aktív turizmus képviselő, borász. Különböző szakterületekről léptek be a TDM új elnökségébe. Benkő Béla – aki 10 éven át látta el az egyesületben a titkári feladatokat – új elnökként azt mondta: elsődleges céljuk, hogy azok a turisták, akik Gyöngyösre és a Mátrába érkeznek, pozitív élményekkel térjenek haza.

– Ehhez sok minden hozzájárul a megérkezés pillanatától, megtalálja-e azt az attrakciót, szálláshelyet, ahova érkezik. Amikor elmegy kirándulni, akkor a megfelelő jelzések, festések, táblák megvannak-e, hogy ha a parkolóba megáll, tudja-e, hogy onnan melyik irányba kell elindulni. – mondta Benkő Béla, a Gyöngyös-Mátra TDM elnöke.

Éppen ezért folytatják a tájékoztató táblák kihelyezését, ehhez pedig szükség van a szoros együttműködésre az erdészeti hatóságokkal, a közúttal és az önkormányzatokkal. Azt szeretnék elérni, hogy a Mátra minél hamarabb kiemelt turisztikai térség lehessen.
A vírushelyzetben a legtöbb mátrai szállásadó bezárt, az éttermek inkább házhoz szállítottak, így visszaesett a turizmus. Májusban azonban a térség újjáéledt, és azonnal a TOP 3 legkedveltebb úti célok közé kúszott fel Gyöngyös.
5 éven át a kiemelt időszakban, hétvégén is nyitva tartott a Tourinform iroda Gyöngyösön, ám mivel úgy látták, hogy a városba látogatók inkább hétköznap jönnek, ezért úgy döntöttek, a hét utolsó napjain érkezőknek másképpen segítenek.

– Mátrafüreden nyílt egy Tourinform Pont, ami nyitva van szombaton és vasárnap is. A Sástói Turisztikai Központot, illetve az összes szállodát azokkal a kiadványokkal, ami megtalálható a Tourinform irodában, feltöltjük. – tette hozzá az elnök.

Benkő Béla azt mondja: minden visszajelzést, ötletet szívesen várnak, és arra hívja fel a túrázók figyelmét, hogy mivel a belső erdei területeken kevés a kuka, és az összegyűjtött szemét elszállítása nehézkes, ezért fontos volna, hogy a keletkezett hulladékot mindenki vigye magával az első szemetesig.


Tovább az archívumra
Hirdetés

Mai műsor

00:00
Képújság
09:00
A vasárnapi adás ismétlése
09:00
Műsorismertetés
09:01
Tallózó – válogatás a hét legfontosabb eseményeiből
09:21
Reklám
09:23
Híradás plusz – megyei hírműsor
09:52
Gyöngyösi Játékszín - Mamma Mia Musical
10:06
Reklám
10:08
Turmix – válogatás a legnépszerűbb műsorainkból - ismétlés
10:34
Nézőtér – kulturális magazin - ismétlés
11:04
Nápolyi 3. rész - ismétlés
11:30
Képújság
18:00
Műsorismertetés
18:01
Aktuális – hírek röviden
18:02
Adventi kalendárium
18:10
Mese - Az aranyszőrű bárány
18:18
Reklám
18:20
Aktuális – Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
18:36
Nézőtér - kulturális magazin
19:05
Reklám
19:07
Itt vagyunk – Alkotunk és előadunk - dokumentumfilm
19:30
Aktuális – Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
19:46
Egy nap a világ - utifilm sorozat – Egyiptom 2. rész
20:12
Reklám
20:14
Aktuális – Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
20:30
Képújság