Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Segítség mobilon

Segítség mobilon

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Autóőrszem – így hívják azt a magyar fejlesztők által létrehozott applikációt, melynek célja, hogy a járókelők az autó rendszámának megadásával értesíteni tudják a tulajdonost, ha valami problémát észlelnek az adott gépjárművel kapcsolatban. Jelenleg több mint 18 ezer regisztrált rendszámmal üzemel a program.

Égve hagyott fényszóró, vagy lehúzva maradt ablak. Szinte mindenkivel előfordult már, hogy nem körültekintően hagyta ott az autóját egy parkolóban, és csak később vette észre a problémát. Ezekre az eshetőségekre nyújt támogatást az az applikáció, melyet egy magyar pár hozott létre. Az alkalmazás segítségével az utcán a járókelők a rendszám megadásával tudják értesíteni a tulajdonost, ha valami problémát észlelnek az adott gépjárművel kapcsolatban.
Az ingyenesen letölthető applikáció segítségével többek között olyan problémákra lehet felhívni az autótulajdonosok figyelmét, mint például, hogy tilosban parkol, vagy éppen kilyukadt a kereke. A fejlesztők célja volt, hogy a legkisebb problémák mellett se menjenek el az emberek és segítség egymást.
Molnár József fejlesztő hozzátette: a program akkor lesz továbbra is sikeres, ha minél több rendszámot regisztrálnak, hiszen csak úgy kaphatja meg valaki a riasztást, ha regisztrálta saját rendszámát. Jelenleg több mint 18 ezer regisztrált taggal üzemel az applikáció és a tervek között szerepel az úgynevezett zónaüzenet is, ahol különböző területekre lebontva lehet problémát bejelenteni.


Tovább az archívumra
Hirdetés

Mai műsor

00:00
Képújság
14:30
Műsorismertetés
14:31
Nyitott egyetem - ismeretterjesztő sorozat
15:00
Nyitott Egyetem - ismeretterjesztő sorozat
15:30
Tallózó - válogatás a hét legfontosabb eseményeiből
15:51
Sydney akvárium - természetfilm
16:06
Nappali 1. rész – életmódmagazin - ismétlés
16:32
Reklám
16:35
Nappali 2. rész – életmódmagazin - ismétlés
17:00
Képújság
18:00
Műsorismertetés
18:01
Tallózó - válogatás a hét legfontosabb eseményeiből
18:22
Reklám
18:25
Híradás plusz – megyei hírműsor
18:54
A javasasszony unokája - dokumentumfilm
19:08
Reklám
19:11
Moziklip – mozi magazin - ismétlés
19:23
Turmix – válogatás a legnépszerűbb műsorainkból - ismétlés
19:36
Nézőtér – kulturális magazin - ismétlés
20:05
Nápolyi 3. rész - ismétlés
20:30
Képújság