Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Belföldön nyaralni népszerű

Belföldön nyaralni népszerű

Közel 1,2 millió belföldi vendég érkezett csak júliusban a magyarországi szálláshelyekre. Ez 100 ezerrel több, mint tavaly ilyenkor. A belföldi turizmus soha nem látott népszerűségnek örvend, a vírushelyzet miatt sokan választják a hazai üdülőhelyeket a külföldiekkel szemben. Az általunk megkérdezettek szerint biztonságosabb itthon nyaralni, ennek a hazai szálloda tulajdonosok örülnek, míg a külföldi utazásokra specializált utazási irodák már kevésbé.

Az általunk megkérdezettek is inkább választják a belföldi nyaralást idén, mint a külföldit. Azonban nem csak a gyöngyösiek vannak ezen a véleményen, de az országos tendencia is ezt mutatja, hiszen ahogy a Magyar Turisztikai Ügynökség adataiból is kiderül, most jóval többen nyaralnak itthon. Mint írják: júliusban rekord számú vendég érkezett a magyarországi szálláshelyekre, a legfrissebb adatok szerint csak ebben hónapban 1,4 millió nyaraló foglalt szállást – köztük 100 ezerrel több magyar, mint tavaly ilyenkor. Természetesen a leglátogatottabb idén is a Balaton volt, azon belül is többek között Siófok, Balatonfüred és Hévíz.
Vidéken is erőteljes volt a belföldi forgalom, a Balaton mellett népszerűek a Mátra-Bükk, valamint a Debrecen – Hajdúszoboszló – Hortobágy – Tisza-tó térségek is. Erről a népszerűségről számol be Hoffman József, az egyik mátrai szálloda tulajdonosa is, aki mint mondja: az elmúlt két hónapban szinte végig teljes teltházzal működtek.

– A vírus utáni első hónapban még egy picit gyengélkedett a létszám, de aztán a július és az augusztus nagyon keményen megindult előre, és ez az állapot most is tart. – nyilatkozta híradónknak Hoffman József, a Residence Ózon Superior Conference & Wellness Hotel tulajdonosa.

A tulajdonos hozzátette hétvégente teltházzal, hétköznap körülbelül 90%-os kihasználtsággal működik a szálloda.
A belföldi turizmus népszerűségének negatív hatását legfőképp a külföldi utakra specializált utazási irodák érezhették meg, akiknél szinte sorra mondták le a foglalásokat. Erről számolt be az egyik gyöngyösi iroda tulajdonosa is, aki szerint ez a tendencia csak fokozódhat.

– Sokan még hosszú ideig abban bíztak a nyár közepéig, hogy változnak a körülmények és lesz módjuk külföldre utazni, de sajnos, ahogy a mellékelt ábra mutatja ez sok esetben nagyon korlátozottá vált, úgy hogy le kellett mondani a legnépszerűbb külföldi tengerparti nyaralásokról, így: Egyiptomról, Tunéziáról, Törökországról. Sokan igen is félnek és maradnak inkább belföldön, a bátrabbak esetleg az elérhető úti célok felé, köztük: Horvátország, Szlovénia és Görögország irányába indultak el. – mondta Vargáné Molnár Edit, a Medi Travel Utazási Iroda tulajdonosa.

Az ágazat szereplői attól tartanak, hogy egy esetleges 2. hullám ismét nehéz helyzetbe hozhatja a turisztikai vállalkozásokat.


Tovább az archívumra
Hirdetés

Mai műsor

00:00
Képújság
14:30
Műsorismertetés
14:31
Nyitott Egyetem - ismeretterjesztő sorozat
15:03
Márkus Liza - Könnyű mint az 1x1
15:05
Egy nap a világ - utifilm sorozat – Malaysia 1. rész
15:30
Tallózó - válogatás a hét legfontosabb eseményeiből
15:50
A Templomfestő - dokumentumfilm
16:05
Nappali 1. rész – életmódmagazin - ismétlés
16:31
Reklám
16:34
Nappali 2. rész – életmódmagazin - ismétlés
17:00
Képújság
18:00
Műsorismertetés
18:01
Tallózó - válogatás a hét legfontosabb eseményeiből
18:21
Reklám
18:23
Híradás plusz – megyei hírműsor
18:52
Luther Márton élete 5. – Minden eladó - rajzfilm sorozat
19:08
Reklám
19:11
Turmix – válogatás a legnépszerűbb műsorainkból - ismétlés
19:36
Nézőtér – kulturális magazin - ismétlés
20:05
Nápolyi 3. rész - ismétlés
20:30
Képújság