Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Újrafestik az útburkolati jeleket

Újrafestik az útburkolati jeleket

Nagy problémát jelentenek a városban közlekedők számára az utak felfestési hibái. Sok helyen már elkoptak és halványabbak a vonalak, de van olyan utca is, ahol mára szinte teljesen eltűnt a fehér csíkozás. A napokban megkezdte a város az újrafelfestést, ennek során 18 zebrát, valamint 8 utat festenek újra. A felújítás a tervek szerint jövő héten elkészülhet.

Itt félig elkopott, itt viszont már teljesen eltűnt a felfestés az útról. Gyöngyösön rengeteg utcában nincsenek már vonalak, ami sokakat zavar, sőt, akár veszélyes is lehet. .
Nincs ezzel másképp Kispál Zsolt autósoktató sem, aki azt mondja, rendkívül zavaró, hogy nem jól láthatóak a vonalazások, főként azoknak, akik most tanulják a közlekedést. Többek között volt, aki emiatt bukott meg a forgalmi vizsgáján – állítja az oktató.

– Szinte ahogy itt a Pesti úton is látni, vagyis nem látni a terelővonalat, se a záróvonalat, ami nekünk oktatásból nagyon nagy hátrányt okoz a tanuló részéről, hiszen akinek jogosítványa van, az vissza tud arra emlékezni, hogy milyen is volt ez a vonal valójában. Az új tanuló, mivel most kerül be a közútra először általunk a gyakorlás során, ő most kezdi el ezeket figyelni és neki régi emlékei nincsenek, és ezért nagy segítséget nyújtana nekik a terelővonal és a záróvonal. – mondta Kispál Zsolt, az Útravaló Autósiskola vezetője.

Kispál Zsolttal a vezetőülésen elindulunk a városban, hogy megmutassa, melyek a legkritikusabb szakaszok. Szerinte ezek közé tartozik: a Bethlen Gábor, az Alkotmány és a Szövetkezet utca is, de mindezek mellett a legrosszabb a Pesti út.

A városi utakon a napokban megkezdték az újrafestést – tudtuk meg Kővári László útellenőrtől, aki elmondta: közel 1,5 millió forintból újulnak meg a vonalazások, és ha az időjárás engedi, jövő héten el is készülhetnek.

– Gyöngyös Város Önkormányzatának éves feladatai közé tartozik a burkolatnak a festése. Azt hangsúlyozom, hogy a Gyöngyös Város Önkormányzatának kezelésében lévő utaknak a felfestése. Körülbelül 310 négyzetméter gyalogátkelő festése és szintén 310 négyzetméter vonalfestés. Vonalfestés jelenti a felezővonalakat, záróvonalakat. A gyalogátkelőhely körülbelül 18 darab átkelőhelyet érint és egy 8 helyszínen festünk majd burkolatfestést, tehát záróvonalat és felezővonalat. – mondta Kővári László, Gyöngyös Város Önkormányzatának útellenőre.

Az egyik legjobban elkopott út a 3-as számú főút, ami azonban a Közúthoz tartozik. A témával kapcsolatban kerestük a Közutat, adásunkig azonban nem kaptunk tőlük választ.


Tovább az archívumra
Hirdetés

Mai műsor

00:00
Képújság
14:30
Műsorismertetés
14:31
Nyitott Egyetem - ismeretterjesztő sorozat
15:03
Márkus Liza - Könnyű mint az 1x1
15:05
Egy nap a világ - utifilm sorozat – Malaysia 1. rész
15:30
Tallózó - válogatás a hét legfontosabb eseményeiből
15:50
A Templomfestő - dokumentumfilm
16:05
Nappali 1. rész – életmódmagazin - ismétlés
16:31
Reklám
16:34
Nappali 2. rész – életmódmagazin - ismétlés
17:00
Képújság
18:00
Műsorismertetés
18:01
Tallózó - válogatás a hét legfontosabb eseményeiből
18:21
Reklám
18:23
Híradás plusz – megyei hírműsor
18:52
Luther Márton élete 5. – Minden eladó - rajzfilm sorozat
19:08
Reklám
19:11
Turmix – válogatás a legnépszerűbb műsorainkból - ismétlés
19:36
Nézőtér – kulturális magazin - ismétlés
20:05
Nápolyi 3. rész - ismétlés
20:30
Képújság