Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Olcsó és veszélyes szer a drogpiacon

Olcsó és veszélyes szer a drogpiacon

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Újfajta, különösen veszélyes kábítószer jelent meg az utcákon. A szintetikus drog rövid idő alatt 11 fiatal halálát okozta Magyarországon. Információink szerint már 150 forintért lehet vásárolni a rendkívül veszélyes, bika névre keresztelt kábítószerből.

Rendkívül veszélyes, akár halálos is lehet az a legújabb dizájnerdrog, ami nemrég hazánkban is megjelent a fogyasztók között. Az új szer hasonlít a herbál hatóanyagához, ami szintén egy szintetikus drog, de körülbelül 10 szer erősebb annál, így rendkívül veszélyes. A fogyasztóknál heves és agresszív dühkitörések jelentkezhetnek, nem véletlenül kapta a kábítószer a bika nevet, ami egyébként hasonlít a hatóanyag szerkezetének mozaik szavára is.

Zacher Gábor elmondta, annyira új még ez a hatóanyag a fogyasztók között, hogy szinte semmit sem lehet tudni róla – a kevés információ pedig tovább növeli a szer veszélyességét. Azt viszont már látják a szakemberek, hogy a drog, akár az első használatnál is halált okozhat.

Információink szerint már 150 forintért is lehet vásárolni egy adag bikát. A szer rendkívül alacsony ára miatt a fogyasztók főleg a szegregátumokból kerülnek ki, így a legnagyobb veszélyben ők vannak.


Tovább az archívumra