Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Rendőri jelenlét az iskolakezdésnél

Rendőri jelenlét az iskolakezdésnél

Megkezdődött az iskola, rendőrök és polgárőrök irányították a forgalmat a II. Rákóczi Ferenc Katolikus Általános Iskolánál. A két szervezet évek óta látja el ezt a feladatot, ugyanis ilyenkor az iskoláskorú gyermekek veszélyeztetettsége magasabb az átlagnál és szükség van arra, hogy a járművezetők felkészüljenek az elmúlt hónapoktól jelentősen eltérő közúti forgalomra. Az iskola kezdete sem a megszokott módon történt, ugyanis volt ahol hagyományos tanévnyitót nem tartottak és szigorú óvintézkedések betartása mellett járhatnak iskolába a gyerekek.

Hatalmas forgalom a kereszteződésnél, véget ért a vakáció, becsengettek az iskolákba. Ma reggel a rendőrség munkatársai, valamint a polgárőrök irányították a forgalmat a II. Rákóczi Ferenc Katolikus Általános Iskola előtt is, ugyanis minden tanévkezdéskor kiemelt figyelmet fordítanak a balesetmentes közlekedés elősegítésére az iskolába igyekvő gyerekek védelme érdekében. A rendőrség munkatársai kérik, hogy minden esetben használjanak biztonsági övet a gépjárműben tartózkodók és a sofőrök tartsák be a kresz szabályait.

– Fokozott óvatossággal közlekedjenek, lassítsanak az ilyen intézmények környékén, számítsanak arra, hogy a gyermekek nagyobb létszámban, adott esetben szeptember időszak kezdetén szertelenül, nem körültekintés mellett lépnek le az úttestre. Természetesen a rendőrkollégák azért vannak ott, hogy ezt kiküszöböljék, de nyílván minden oktatási intézmény környékén nem tudunk jelen lenni. – mondta Erdélyi Róbert rendőr alezredes, a Heves Megyei Rendőr-főkapitányság Baleset-megelőzési Bizottságának titkára.

Illetve aki járművel viszi gyermekét az iskolába, az csak olyan helyen álljon meg ahol ez megengedett, hogy ezzel ne veszélyeztesse sem a gyerekét sem a forgalomban közlekedőket.
Rendhagyó módon kezdődött a tanév. Itt például tanévnyitót nem tartottak, csupán az elsősöket köszöntötték a templomban, valamint az intézményvezető hangosbemondón keresztül üdvözölte a diákokat és ismertette az új szabályokat:
„Nagyon remélem, hogy nem kell a továbbiakban is digitálisan folytatni a tanítást, ehhez viszont mindenkitől kérem a fegyelmezettséget és a szabályok betartását!”

Kurucsai József azt mondja: felkészültek, több helyre is kézfertőtlenítőket helyeztek ki, beszerezték a szükséges vegyszereket és mind az oktatókat mind a diákokat tájékoztatták a megfelelő maszkhasználatról, szellőztetésről, távolságtartásról és egyéb óvintézkedésekről.

– Még arra is felkészültünk, hogy egyszer csak azt mondják, hogy mégis csak digitális oktatás lesz. Én nem szeretném, bár az iskolának az átállás nem okozna problémát, inkább a szülőket sajnálnám, hiszen nem tudom, hogyan tudnák biztosítani az otthoni felügyeletet a gyereknek. Illetve ha a gyerekekre nem tudnak vigyázni és mindenkit visszaküldenek ügyeletbe, akkor ugyanott leszünk, hogy nyugodtan tarthatunk rendes tanítást is, mert egyszerűen képtelenség lesz annyi pedagógust találni, aki a digitális oktatás mellett vigyáz a gyerekekre is. – mondta Kurucsai József, a II. Rákóczi Ferenc Katolikus Általános Iskola intézményvezetője.

Az iskolák pedagógusai bíznak benne, hogy az óvintézkedéseknek köszönhetően nem lesz fertőzés az intézményeikben és normál tanrend szerint mehet végig ez a tanév.


Tovább az archívumra
Hirdetés

Mai műsor

00:00
Képújság
14:30
Műsorismertetés
14:31
A Baradla barlang - természetfilm
15:05
Egy nap a világ - utifilm sorozat - India 2. rész
15:30
Tallózó – válogatás a hét legfontosabb eseményeiből
15:50
Cimbaliband és Danics Dóra & Gera Attila - Ederlezi és Balkánia
16:02
A Szomszéd vár - turisztikai magazin - ismétlés
16:31
Reklám
16:34
G25 – gazdasági magazin - ismétlés
17:00
Képújság
18:00
Műsorismertetés
18:01
Tallózó – válogatás a hét legfontosabb eseményeiből
18:21
Reklám
18:23
Híradás plusz – megyei hírműsor
18:52
Zongoraavató hangverseny (részlet)
19:06
Reklám
19:09
Turmix – válogatás a legnépszerűbb műsorainkból - ismétlés
19:35
Nézőtér – kulturális magazin - ismétlés
20:04
Nápolyi 3. rész - ismétlés
20:30
Képújság