Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Nőtt Gyöngyös és a Mátra turisztikai vonzereje

Nőtt Gyöngyös és a Mátra turisztikai vonzereje

Study tour keretében mutatták be a sajtó képviselőinek azt a közel 500 milliós projektet, ami a helyi turizmust gyarapította – ebbe tartozik a gyöngyösi kerékpárút, a Szent Bertalan templom toronysisakjai és látványliftje, valamint a hozzá tartozó látogatóközpont és kávézó. Az eseményen szó esett még a jövőben induló pályázatokról és fejlesztési lehetőségekről is.

Az önkormányzat az egyházzal közreműködve study tour-t szervezett a sajtó képviselőinek, hogy bemutassák közös projektjüket. Hiesz György polgármester szerint a Szent Bertalan templomhoz tartozó látogatóközpont és látványlift tovább növeli Gyöngyös és a Mátra turisztikai értékét és az ilyen értékű fejlesztéseket folytatni kell a jövőben is. Egy hamarosan induló projektről is beszámolt.

– Jövő év elején indul Mátrafüreden egy nagyon nagy két korosztálynak szóló játszótér egy olyan parki beruházás, tanösvény, kiszolgáló létesítmények, vizesblokkok, ami a turizmust szolgálja és örvendetes, hogy a járvány után gyakorlatilag a Mátrai szállodák, vendéglátóhelyek teltházzal működnek. Nagyon remélem, hogy a vírus második fordulója nem rontja ezt el. – mondta Hiesz György, Gyöngyös polgármestere.

Hiesz György szerint fontosak az ilyen projektek, főként, hogy évekkel ezelőtt még alig volt turisztikai vonzereje a térségünknek, majd sorba épültek a vendéglátóhelyek, a sípálya, az adrenalin park és egyéb turistacsalogató programok. Azt mondja, ezt a lendületet tovább kell vinni és fejleszteni.

– Fontos, hogy a város erre is áldozzon és minden olyan lehetséges Európai Uniós forrást kihasználjon, ha kell partnerekkel, ha kell az egyházzal, magánvállalkozókkal. Azon leszünk, hogy Gyöngyös egy szerethető, befogadó város legyen, ahová szívesen jönnek a turisták. – tette hozzá Hiesz György.

Balog Gyula plébános szeretné, ha minél szélesebb körben megismernék Gyöngyös és az egyház értékeit. Hozzátette: ősszel sok látogató volt, aztán ezt némileg felülírta a koronavírus járvány.

– A vírus alatt nyílván állt minden, de most hogy a vírus véget ért vagy legalábbis már látogathatjuk a múzeumokat is, lehetett látni most főleg a nyáron, hogy érdeklődtek iránta. Még egy kicsit tartottunk, hogy személyzetcserék is voltak és hogy mennyire tudjuk felpörgetni – de jobb, mint az őszi forgalom. Tegnap németek voltak, lengyelek is voltak önkormányzat kíséretében, nekik is tetszet. Angolok, meg a környék országaiból is jöttek. – mondta Balog Gyula, a Felsővárosi Szent Bertalan Plébánia plébánosa.
A tájékoztatón többek között az is kiderült, hogy a Mátra-Bükk kiemelt turisztikai desztináció terve elkészült, hamarosan tárgyalja a kormány, és ha elfogadja és ehhez forrásokat rendel, akkor jelentős fejlesztés indulhat a Mátrában.


Tovább az archívumra
Hirdetés

Mai műsor

00:00
Képújság
14:30
Műsorismertetés
14:31
Nappali 1. rész – életmódmagazin - ismétlés
14:55
Gyöngyösi Játékszín - Mamma Mia Musical Est - My love, my life
14:59
Nappali 2. rész – életmódmagazin - ismétlés
15:25
Vidróczki gála 2019 - Vidróczki Néptáncegyüttes - Hegyközi táncok
15:30
Tallózó - válogatás a hét legfontosabb eseményeiből
15:52
Hangverseny J. S. B A C H műveiből - A Savaria Barokk zenekar koncertje (részlet)
16:05
Fórum 1. rész – közéleti magazin - ismétlés
16:31
Reklám
16:34
Fórum 2. rész – közéleti magazin - ismétlés
17:00
Képújság
18:00
Műsorismertetés
18:01
Hit világa – vallási műsor - ismétlés
18:12
Világörökség - Parádsasvár 
18:20
Tallózó - válogatás a hét legfontosabb eseményeiből
18:42
Sport7 1. rész – sport magazin - ismétlés
19:08
Reklám
19:10
Sport7 2. rész – sport magazin - ismétlés
19:36
Nápolyi 1. rész - ismétlés
20:02
Reklám
20:05
Nápolyi 2. rész - ismétlés
20:30
Képújság