Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Szemvizsgálattal egybekötött nyílt napot tartottak hétvégén a Bugát Pál Kórház szemészeti osztályán

Szemvizsgálattal egybekötött nyílt napot tartottak hétvégén a Bugát Pál Kórház szemészeti osztályán

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

A látás hónapja alkalmából megrendezett orvosi szűrésen a látásjavító segédeszközöket ingyenesen lehetett kipróbálni.A látásunk romlása többnyire két okból eredeztethető. Egyrészt a szaruhártya és szemlencse funkcióinak romlása miatt megváltozik szemünkben a fénytörés: ekkor kell szemüveget hordanunk. Másrészt az úgynevezett sárgafolt, vagyis az éleslátás helyének megváltozott vérellátása miatt, mikor már nem ismerjük fel, amit látunk. Ebben az esetben viszont a szemüveg már kevés.

Ilyenkor kerülnek a figyelem középpontjába a látásjavító segédeszközök, mint például a világító nagyítók, digitális kijelzős jelerősítők, számítógép képernyőjéhez csatlakoztatható berendezések. Ezek segítségével tud az idegrendszer sérülése miatt gyengén látó is akár újra olvasni. Ezeket az eszközöket mutatták be a kórházban az érdeklődőknek.

Az esemény szervezője a gyöngyösi Mátra Lions Klub is. A klub pályázati rendszerben anyagi támogatást nyújt a rászorulóknak.

Az elmúlt években megkezdett program célja, hogy minél több látássérült ember ismerhesse meg és juthasson hozzá a mindennapi életét megkönnyítő eszközökhöz, és megtanulja azok használatát. Jelenleg a világ legnagyobb jószolgálati szervezeteként 200 országban 45ezer klub tevékenykedik, megközelítőleg másfélmillió taggal.

Berzsényi Gergely


Tovább az archívumra
Hirdetés

Mai műsor

00:00
Képújság
18:00
Műsorismertetés
18:01
Aktuális – hírek röviden
18:02
Mese - A Béka-királykisasszony
18:13
Cimbaliband és Szalonna Bandája - Megyek az úton
18:17
Reklám
18:20
Aktuális – Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
18:36
Nézőtér - kulturális magazin
19:05
Reklám
19:08
Molnár Dániel koncertje
19:30
Aktuális – Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
19:46
Azori, Sao Miguel, Pico, Faial - dokumentumfilm
20:11
Reklám
20:14
Aktuális – Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
20:30
Képújság