Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Ingyenesek az új parkolókártyák

Ingyenesek az új parkolókártyák

Szeptember 15-vel lejár az érvényessége a toronyház,- illetve az autóbusz-pályaudvar környéki zónához tartozó parkolókártyáknak. Fontos változás, hogy az idei évtől ezeknek a parkolókártyáknak a megújítása vagy igénylése már ingyenes.

Már igényelhetők az új kártyák, melyek a toronyház és az autóbusz-pályaudvar környékére jogosítják fel az érintett tulajdonosokat a parkolásra.

– A feltételhez kötött várakozási övezetekben, ami pl.: a Koháry út és környéke, Toronyház és környéke a tavalyi évben kiállított kártyák most szeptember 15-én le fognak járni, éppen ezért megújításra van most szükség. Ezzel kapcsolatban a Városrendészeti Igazgatóságot kell keresni ügyfélfogadási időpontokban, egy parkolás engedély iránti kérelemmel. – tájékoztatott Ferenczy Dániel, a Városrendészeti Igazgatóság igazgatója.

A parkolás engedély iránti kérelmek a megfelelő mellékletekkel ellátva benyújthatók személyesen a Városrendészeti Igazgatóságon, de érkezhet postai levélben, vagy szkennelt formában email-en.

– Fontos, hogy az idei évtől ezeknek a parkolókártyáknak a megújítása vagy igénylése már ingyenes lesz, ugyanis idén tavasszal volt egy kedvező képviselő-testületi döntés és ennek értelmében díjmentes már ezeknek a kártyáknak az igénylése. A parkolási engedélyt a várakozási övezetekben található lakásingatlanok tulajdonosai, bérlői vagy használói jogosultak igényelni. – mondta az igazgató.

Továbbá a várakozási övezetben székhellyel, telephellyel rendelkező személyek jogosultak ezt igényelni – tette hozzá Ferenczy Dániel. A Városrendészet igazgatója kiemelte, hogy az érvényes parkolási engedély nélküli várakozás továbbra is szankciót von maga után.


Tovább az archívumra
Hirdetés

Mai műsor

00:00
Képújság
14:30
Műsorismertetés
14:31
Nyitott Egyetem - ismeretterjesztő sorozat
15:01
Palóc ízek Gyöngyöspatán - dokumentumfilm
15:30
Tallózó - válogatás a hét legfontosabb eseményeiből
15:52
Nemzeti Regatta 2019.
16:06
Tisztán Gyöngyösön – beszélgetések függőségekről 2. rész
16:32
Reklám
16:35
Egy nap a világ - utifilm sorozat - Ciprus
17:00
Képújság
18:00
Műsorismertetés
18:01
Tallózó - válogatás a hét legfontosabb eseményeiből
18:23
Reklám
18:25
Híradás plusz – megyei hírműsor
18:54
Gyöngy Nemzetközi Folklórfesztivál 2019. - Nyitógála - Olaszország
19:07
Reklám
19:10
Moziklip – mozi magazin - ismétlés
19:22
Turmix – válogatás a legnépszerűbb műsorainkból - ismétlés
19:35
Nézőtér – kulturális magazin - ismétlés
20:04
Nápolyi 3. rész - ismétlés
20:30
Képújság