Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Karddal támadtak egy családra Gyöngyösorosziban

Karddal támadtak egy családra Gyöngyösorosziban

Szerszámnyéllel, vasrúddal, és karddal támadt több Gyöngyösoroszi lakos egy helyi család tagjaira. Szeptember 7-én előzetes szóváltást követően bántalmazták az érintett személyeket, akik közül az egyik férfi 8 napon túl gyógyuló sérüléseket szenvedett. A rendőrök rövid időn belül elfogtak négy gyanúsítottat, akiket őrizetbe vettek, valamint letartóztatásukat indítványozták. A sértettek szerint azonban közel 30-an támadtak rájuk. Mint megtudtuk, egy nyársalón vitatkoztak össze.

Ez a kisfiú is tanúja volt annak a támadásnak, ami szeptember 7-én történt Gyöngyösorosziban. Információnk szerint aznap délután többen is megjelentek ennek a családnak a házánál, majd szóváltásba keveredtek. Úgy tudni, a két család között már régen megromlott a kapcsolat.

– Volt kint egy kétéves gyermek, illetve egy ötéves kislány, három asszony, két férfi. Erre elkezdett jönni egy piros Golf, egy fehér Suzuki, és két tranzit busz, majd kiszálltak belőle. Elsőnek apám odament, hogy lecsitítsa őket, ugye féltünk, megijedtünk. Aztán anyám is odament, hogy nem kell a balhé, illetve minek kellett ide feljönni, de őket ez nem érdekelte. Kivették a baseballütőt, a kardot, machetát és elkezdték ütlegelni az öcsém autóját, azt szétverték. – mesélte az esetet Oláh Kálmán.
A szétvert autó most is az udvaron parkol. Többek között ezzel a szerszámnyéllel támadtak családra, de a rendőrség lefoglalt vasrudat és egy kardot is. A sértettek szerint akár 30-an is lehettek a támadók.

– Fogta, és a kisgyerekre célozott, nem is a felnőttre. Kiabálták, hogy a gyerekek is meghalnak. Provokáltak minket, kiabáltak, ütöttek minket. A sógoromnak a kezét, mivel védte magát és a kisfiát is – amit le is fotózott a rendőrség, illetve a térfigyelő kamera is – így fogta és rávágott és ütötte. Itt a mi területünkön bántalmazta a sógoromat. Többeket is, engem is bántalmaztak, anyámat is megverték, itt mindenki kapott. – mondta Oláh Kálmán.

Mint megtudtuk, a sértettek ezután elengedték kutyáikat, így tudták elkergetni a támadókat.

„Szó szerint, ha a kutyákat nem visszük ki láncon, itt nem is tudom, mi történik. Mindenki szörnyet hal, egy nyársalóért? Azt csinálnak a mai világban, amit akarnak, hogy házra rontanak? A gyerekeimet, embereket veszélyeztettek.”

Ezt követően értesítették a rendőrséget, akik a helyszínre érkezve elfogtak négy gyanúsítottat, akiket őrizetbe vettek.

– Az egyik férfi 8 napon túl gyógyuló sérülést szenvedett, így az őt bántalmazó 34 éves támadót súlyos testi sértés bűncselekmény elkövetése miatt is kihallgatták. A rendőrök rövid időn belül elfogták a négy gyanúsítottat, őrizetbe vették őket, továbbá előterjesztést tettek letartóztatásuk indítványozására. – tájékoztatott Kovács Nikoletta, a Heves Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense.

A sértettek szerint az egész konfliktus egy ártalmatlan dologból indult, azon vitatkoztak össze, hová kerülhet a nyársaló.


Tovább az archívumra
Hirdetés

Mai műsor

00:00
Képújság
09:00
A szerdai adás ismétlése
09:00
Műsorismertetés
09:01
Aktuális – hírek röviden
09:02
Hit világa – vallási műsor
09:13
Zeneiskolások előadása - Csanádi Bertold Balambér - Kabalevszkij: C-dúr koncert I. tétel
09:18
Reklám
09:20
Aktuális - Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
09:36
Sport7 1. rész – sport magazin
10:02
Reklám
10:04
Sport7 2. rész – sport magazin
10:30
Aktuális - Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
10:46
A Dunakanyar es a Szentendrei-sziget titkai - dokumentumfilm
11:12
Reklám
11:14
Aktuális - Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
11:30
Képújság
18:00
Műsorismertetés
18:01
Aktuális - hírek röviden
18:02
Mese - A kiskakas gyémánt félkrajcárja (Báb előadás)
18:13
Gyöngyösi Játékszín - Mamma Mia Musical Est I have a dream
18:18
Reklám
18:20
Aktuális – Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
18:36
Nappali 1. rész – életmódmagazin - ismétlés
19:02
Reklám
19:05
Nappali 2. rész – életmódmagazin - ismétlés
19:30
Aktuális – Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
19:46
Nyitott Egyetem - ismeretterjesztő sorozat
20:12
Reklám
20:14
Aktuális – Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
20:30
Képújság