Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Útra kész a Vöröskereszt és a gyöngyösi tűzoltók segélyszállítmánya a vörösiszap-sújtotta térségbe, rengeteg adomány gyűlt össze a kezdeményezésre

Útra kész a Vöröskereszt és a gyöngyösi tűzoltók segélyszállítmánya a vörösiszap-sújtotta térségbe, rengeteg adomány gyűlt össze a kezdeményezésre

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Közel egymillió forint értékben az egyik konzervipari vállalkozás is segít a bajban.

Sikeres volt a kezdeményezés, megtelt a tűzoltók raktára a Vöröskereszttel gyűjtött adományokkal. A segítő akciót nemrég a vörösiszap károsultjai számára hirdették meg, erre érkezett be ez a rengeteg holmi és élelmiszer. Az egyik gyöngyösi konzervipari cég is több százezer forint értékben segít a bajba jutott települések lakosságán.
A cégtől félmillió forint értékben küldenek konzerveket Ajka környékére, valamint a tűzoltók kérésének eleget téve egy tonna ecetsavat adnak át 300 ezer forint értékben. Az ecet a takarításban lesz fontos.
A szállítmány a tervek szerint péntek reggel indul útnak Ajka térségébe, mégpedig egy ennél nagyobb kamionnal, hiszen ez a teherautó időközben kicsinek bizonyult az adomány célbajuttatásához.
Faragó Zoltán

Az Aktuális napi hírei (2010-10-21 )

Tovább az archívumra