Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Nincs több hajnalig tartó bulizás

Nincs több hajnalig tartó bulizás

23 órakor zárniuk kell a szórakozóhelyeknek – ezt tegnap jelentette be közösségi oldalán Orbán Viktor. Ezután több kritikát is megfogalmaztak szakmabeliek és magánszemélyek is. Gyöngyös legnagyobb szórakozóhelyének ügyvezető igazgatója korábban úgy fogalmazott: a diszkók nyitvatartásával a fiatalok kontroll alatt és biztonságosan szórakozhatnak, hiszen így nem az utcákon és házibulikon gyűlnek össze.

„Döntöttünk arról is, hogy a szórakozóhelyeket este 11 órakor be kell zárni.” – rövid, de lényegre törő bejelentést tett tegnap a miniszterelnök a szórakozóhelyek nyitvatartásával kapcsolatban. A korlátozás kihirdetését követően pedig már a közösségi oldalon is felszólaltak szakmabeliek, magánszemélyek, sőt a Momentum elnöke is. Az még nem derült ki, hogy mikortól lép érvénybe a korlátozás, és a 23 órási zárás után mikor nyithatnak a szórakozóhelyek másnap.

– Értelme szerintem nem sok van, szerintem logikátlan ez az egész, 11 előtt nem terjed a vírus, 11 után terjed? Nem lenne rossz dolog, mert amikor én fiatal voltam, akkor én 8 órakor elmentem szórakozni, és anyukám mondta, hogy éjfélre érjek haza, tehát van benne ráció, ehhez kell egy kultúra a mai fiataloknak. – nyilatkozta Kovács Tamás „DJ Tomy Montana”.

Nagy Dávid a város legnagyobb szórakozóhelyének ügyvezető igazgatója egy korábbi interjúban azt mondta: náluk is, mint a legtöbb diszkóban 10 óra után indul az élet.
Úgy látta, a tavaszi zárvatartásuk nem akadályozta meg a fiatalokat abban, hogy összegyűljenek és szórakozzanak, csak akkor mindenféle kontroll és szabály nélkül tették ezt.

– A fiataloknak szüksége van a bulizásra, és mi meg szeretnénk teremteni nekik a biztonságos kereteket, mert amíg nem lehettek bulik hivatalosan, addig ugye a fiatalok bulizgattak házibuliban, utcán, itt-ott, ők kontroll nélkül voltak, és ebből voltak is problémák. – mondta Nagy Dávid, a Blue Box Program Kft. ügyvezető igazgatója.

A korlátozás kihirdetése előtt a polgármester már betiltotta a városi rendezvények megtartását ám a magán szórakozóhelyek továbbra is működtek. Az önkormányzathoz pedig több megkeresés is érkezett, hogy hová fordulhatnak azok, akik a nagy közönséget befogadó partik ellen szót szeretnének emelni. A város közlése szerint, aki helyteleníti ezeket, kifogását a rendőrség felé jelezheti. Az önkormányzatnak ugyanis nincs lehetősége a magánrendezvények szabályozására, korlátozására.


Tovább az archívumra
Hirdetés

Mai műsor

00:00
Képújság
14:30
Műsorismertetés
14:31
A magyarság totemállatainak nyomában - ismeretterjesztő film
15:21
Gyöngy Nemzetközi Folklórfesztivál 2019. – Nyitógála - Észak-Macedónia
15:30
Tallózó - válogatás a hét legfontosabb eseményeiből
15:50
Zongoraavató hangverseny (részlet)
16:06
Fórum 1. rész – közéleti magazin - ismétlés
16:32
Reklám
16:34
Fórum 2. rész – közéleti magazin - ismétlés
17:00
Képújság
18:00
Műsorismertetés
18:01
Adventi kalendárium
18:09
Hit világa – vallási műsor – ismétlés
18:17
Hangverseny J. S. B A C H műveiből - A Savaria Barokk zenekar koncertje (részlet)
18:20
Tallózó – válogatás a hét legfontosabb eseményeiből
18:40
Sport7 1. rész – sport magazin – ismétlés
19:06
Reklám
19:09
Sport7 2. rész – sport magazin – ismétlés
19:35
Nápolyi 1. rész – ismétlés
20:01
Reklám
20:04
Nápolyi 2. rész – ismétlés
20:30
Képújság