Kezdőlap » Hírek - Aktuális » A gyöngyösi műemlékekről, a jelentős gyűjteményekről és a nevezetes épületekről megszerzett tudásukról adtak számot a 18. gyöngyösi helytörténeti vetélkedő résztvevői

A gyöngyösi műemlékekről, a jelentős gyűjteményekről és a nevezetes épületekről megszerzett tudásukról adtak számot a 18. gyöngyösi helytörténeti vetélkedő résztvevői

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

A Pátzay János Zeneiskolában megrendezett versenyre a gyöngyösi iskolák mellett idén detki és gyöngyössolymosi diákok is neveztek.

Keresztrejtvény, képfelismerés és a lexikális tudás felmérése. Többek között ilyen típusú feladatokat kellett megoldaniuk a 18. alkalommal megrendezett helytörténeti vetélkedő résztvevőinek. A szervezők idén nagy hangsúlyt fektettek Gyöngyös építészetének részletes megismerésére.

A versenyben részt vevő iskolák csapatai végig nagy küzdelmet folytattak a megszerezhető pontokért. A vetélkedőt végül az általános iskolásoknak meghirdetett kategóriában a II. Rákóczi Ferenc Alapfokú Művészeti Iskola nyerte, a középiskolák közül pedig a Vak Bottyán János Szakközépiskola bizonyult a legjobbnak.

A résztvevő csapatok mögött idén is komoly felkészülés állt.

A 18 éves múlttal rendelkező verseny szervezői elmondták, remélik, hogy az érdekes olvasmányokkal és feladatokkal egy örök életre megszerettetik a gyerekekkel a történelmet.

Nagy Réka


Az Aktuális napi hírei (2010-10-22 )

Tovább az archívumra