Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Kerekasztal beszélgetés

Kerekasztal beszélgetés

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Országgyűlési kerekasztal-beszélgetést szervezett a Mátraaljai Munkaadók Egyesülete. A meghívott vendég Horváth László miniszterelnöki megbízott és a térség országgyűlési képviselője, a munkaadók közgyűlése után megválaszolta azokat a kérdéseket, amelyet az egyesület Gyöngyössel és a térséggel kapcsolatban tett fel a képviselőnek. A témák érintették a gazdaság, a turizmus és a közbiztonság területét is.

A kerekasztal-beszélgetés témái között szerepelt a járványhelyzet miatt kialakult gazdasági visszaesés. A munkaadók egyesülete kíváncsi volt, hogy milyen gazdaságélénkítő programok várhatók a kormány részéről. Sok más terület mellett az autóértékesítés piaci körülményei is megváltoztak.

– Ahhoz képest, ami az első hullám volt, most körülbelül ugyanazt a szintet hoztuk, ami szerintem nem rossz. Azért azt el kell mondani, hogy ez a tavalyi szintnek a hatvan százaléka. – mondta Tóth Máté, a Shick-R Kft. ügyvezető-igazgatója.

Horváth László a gazdaságélénkítő programmal kapcsolatban elmondta, hogy a vírushelyzet miatt a kormány elsősorban két terület megóvására koncentrál, ezek az egészségvédelem és a gazdaság. A képviselő hozzátette, hogy foglalkoztatási szempontból Gyöngyös és térsége jobban áll, mint az általános Heves megyei állapot.
A Mátrai Erőmű jövőképével kapcsolatos kérdésre a képviselő elmondta, hogy a kormány modernizálni szeretné az erőművet, ezért 2022-től fejlesztések indulnak és 2026-ig több mint 300 milliárd forint értékű fejlesztést hajtanak majd végre. A turizmussal kapcsolatban a miniszterelnöki megbízott hozzátette: A Mátra által produkált turisztikai adatok a karantén után ugrásszerűen megnőttek, ezért a kormány foglalkozik a kékestetői terület fejlesztésével is. Szóba került még továbbá a környék kerékpár útjainak kérdése, a motoros forgalom szabályozása, valamint Gyöngyös útjainak felújítása és a nyugati elkerülő út továbbépítése is.

– A kormány a nemzeti útfejlesztési tervbe beletette, ezt a fejlesztést az építési előkészítési munkálatokra a pénzt biztosította. És azt gondolom, hogy következő évben meg is indulhat az építkezés. – mondta Horváth László országgyűlési képviselő, miniszterelnöki megbízott.

Horváth László elmondta, hogy a tervek szerint így a 3-as úttal össze lesz kötve a Gyöngyöst elkerülő út. Az elkerülő út fejlesztésének a második üteme a 24-es számú úttal való összeépítést jelentené. Ennek a programnak a része az is, amiben Gyöngyös nagy forgalmú belvárosi útjait is a közút fogja felújítani.


Tovább az archívumra