Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Gyöngyös tavaly döntött úgy, hogy elkészítteti a város éghajlat-változási stratégiáját

Gyöngyös tavaly döntött úgy, hogy elkészítteti a város éghajlat-változási stratégiáját

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

A helyi sajátosságokat és az esetleges nehézségeket is figyelembe vevő felmérések elkészítése után a gyöngyösi civil szervezetek záró-konferencián ismerkedhettek meg a tervekkel.

A környezetei és időjárási katasztrófák hazánkban is súlyos károkat okoztak az elmúlt években. A szakemberek szerint egy város hosszú távú versenyképessége napjainkban már egyre jobban függ a változó éghajlathoz történő alkalmazkodástól is. Gyöngyös város képviselő testülete az elsők között döntött úgy, hogy elkészítteti a város éghajlat-változási stratégiáját. A település adottságaink felmérése mellett a vizsgálatokat végző szervezet fontosnak tartotta a lakosságot érintő felmérés elvégzését is.

A tanácskozáson többször is szóba került a káros-anyag kibocsátás csökkentése és az, hogy hogyan lehet alkalmazkodni a már fennálló helyzethez. A szakemberek kiemelték, hogy térségünkben az egyre hosszabb nyári aszályok jelzik legjobban a változást. A program ezért többek között erre az időszakra vonatkozó egészségügyi ajánlásokat is tartalmaz. A záró-fórumon elhangzott ismertetők és a felmerülő kérdések megválaszolása után megállapodások is születtek.

A tervek szerint a környezettudatossági stratégia programját az elkövetkező 10 évben apró lépésekre bontva fogják kivitelezni. Az első változtatásokat pedig remélhetőleg már a jövő év elején elkezdhetik.

Nagy Réka


Az Aktuális napi hírei (2010-10-28 )

Tovább az archívumra
Hirdetés

Mai műsor

00:00
Képújság
18:00
Műsorismertetés
18:01
Aktuális – hírek röviden
18:02
Mese - A Béka-királykisasszony
18:13
Cimbaliband és Szalonna Bandája - Megyek az úton
18:17
Reklám
18:20
Aktuális – Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
18:36
Nézőtér - kulturális magazin
19:05
Reklám
19:08
Molnár Dániel koncertje
19:30
Aktuális – Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
19:46
Azori, Sao Miguel, Pico, Faial - dokumentumfilm
20:11
Reklám
20:14
Aktuális – Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
20:30
Képújság