Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Már csak a mai nap áll rendelkezésére a jelölő szervezeteknek arra, hogy az általuk kihelyeztetett politikai kampányanyagoktól megszabadítsák a közterületeket

Már csak a mai nap áll rendelkezésére a jelölő szervezeteknek arra, hogy az általuk kihelyeztetett politikai kampányanyagoktól megszabadítsák a közterületeket

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

A korábbi tapasztalatok alapján a város hirdetőfelületeinek letakarításával teljes mértékben valószínűleg most sem végeznek a pártok aktivistái.

Nevek, arcok, színes ígéretek az oszlopon, a táblán, a kapcsolószekrényen – a kampányüzenetből mára papírszemét lett. Szerda reggelre ezeket a plakátokat hivatalosan mind el kell távolítani. Persze csak elméletben, az elmúlt évek gyakorlata ugyanis azt mutatja, hogy a pártszervezetek a takarítást olykor már nem veszik olyan komolyan, mint a választási versengést. Itt, ezen a hirdetőoszlopon például még a tavaszi megmérettetés nyomai is jól láthatók.
Pedig a törvény évtizedek óta ugyanúgy szól, az október harmadikai választási napot követően is harminc nap állt rendelkezésére a pártoknak, hogy megtisztítsák a várost. Van tennivaló, az Aktuális értesülései szerint: pártonként akár 6-800 falragasz és plakát is kikerülhetett a közterületekre – csak az önkormányzati voksolás alkalmával.
A falragaszok eltávolításáért egyébiránt a törvény betűje szerint az vállalja a felelősséget, aki elhelyezte, vagy akinek az érdekében elhelyezték. Amennyiben határidőig nem tüntetik el a plakátokat, az önkormányzatok leszedethetik azokat és ennek költségét a jelölő szervezetek számára kiszámlázhatják. Az új budapesti főpolgármester például ma épp erről küldött figyelmeztető levelet a pártok vezetőinek. De van más út is a megtisztulásra: Csömörön nem vártak a pártokra, egy civil szervezet külön plakáteltávolító akciót szervezett az utcakép helyreállítása érdekében.

Faragó Zoltán


Az Aktuális napi hírei (2010-11-02 )

Tovább az archívumra
Hirdetés

Hirdetés

Mai műsor

00:00
Képújság
09:00
Közvetítés Gyöngyös város testületi üléséről – a közvetítés hosszától függően változhat műsorunk
18:00
Műsorismertetés
18:01
Aktuális - hírek röviden
18:02
Gyöngy Nemzetközi Folklórfesztivál 2019. – Zárógála - Észak-Macedónia
18:11
Gyöngy Nemzetközi Folklórfesztivál 2019. – Zárógála - Portugália
18:17
Reklám
18:20
Aktuális – Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
18:36
Nappali 1. rész – életmódmagazin - ismétlés
19:02
Reklám
19:05
Nappali 2. rész – életmódmagazin - ismétlés
19:30
Aktuális – Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
19:46
Őslovak leszármazottja a Hucul - dokumentumfilm
20:11
Reklám
20:14
Aktuális – Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
20:30
Képújság