Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Már csak a mai nap áll rendelkezésére a jelölő szervezeteknek arra, hogy az általuk kihelyeztetett politikai kampányanyagoktól megszabadítsák a közterületeket

Már csak a mai nap áll rendelkezésére a jelölő szervezeteknek arra, hogy az általuk kihelyeztetett politikai kampányanyagoktól megszabadítsák a közterületeket

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

A korábbi tapasztalatok alapján a város hirdetőfelületeinek letakarításával teljes mértékben valószínűleg most sem végeznek a pártok aktivistái.

Nevek, arcok, színes ígéretek az oszlopon, a táblán, a kapcsolószekrényen – a kampányüzenetből mára papírszemét lett. Szerda reggelre ezeket a plakátokat hivatalosan mind el kell távolítani. Persze csak elméletben, az elmúlt évek gyakorlata ugyanis azt mutatja, hogy a pártszervezetek a takarítást olykor már nem veszik olyan komolyan, mint a választási versengést. Itt, ezen a hirdetőoszlopon például még a tavaszi megmérettetés nyomai is jól láthatók.
Pedig a törvény évtizedek óta ugyanúgy szól, az október harmadikai választási napot követően is harminc nap állt rendelkezésére a pártoknak, hogy megtisztítsák a várost. Van tennivaló, az Aktuális értesülései szerint: pártonként akár 6-800 falragasz és plakát is kikerülhetett a közterületekre – csak az önkormányzati voksolás alkalmával.
A falragaszok eltávolításáért egyébiránt a törvény betűje szerint az vállalja a felelősséget, aki elhelyezte, vagy akinek az érdekében elhelyezték. Amennyiben határidőig nem tüntetik el a plakátokat, az önkormányzatok leszedethetik azokat és ennek költségét a jelölő szervezetek számára kiszámlázhatják. Az új budapesti főpolgármester például ma épp erről küldött figyelmeztető levelet a pártok vezetőinek. De van más út is a megtisztulásra: Csömörön nem vártak a pártokra, egy civil szervezet külön plakáteltávolító akciót szervezett az utcakép helyreállítása érdekében.

Faragó Zoltán


Az Aktuális napi hírei (2010-11-02 )

Tovább az archívumra
Hirdetés

Mai műsor

00:00
Képújság
14:30
Műsorismertetés
14:31
A Szomszéd vár - turisztikai magazin - ismétlés
15:00
Nyitott Egyetem - ismeretterjesztő sorozat
15:30
Tallózó – válogatás a hét legfontosabb eseményeiből
15:51
GYÖNGYike Folklórfesztivál 2021. 7. rész
16:14
Hangverseny J. S. B A C H műveiből - A Savaria Barokk zenekar koncertje (részlet)
16:31
Reklám
16:34
G25 – gazdasági magazin - ismétlés
17:00
Képújság
18:00
Műsorismertetés
18:01
Tallózó – válogatás a hét legfontosabb eseményeiből
18:22
Reklám
18:25
Híradás plusz – megyei hírműsor
18:54
Hangverseny J. S. B A C H műveiből - A Savaria Barokk zenekar koncertje (részlet)
19:08
Reklám
19:11
Moziklip – mozi magazin - ismétlés
19:23
Turmix – válogatás a legnépszerűbb műsorainkból - ismétlés
19:36
Nézőtér – kulturális magazin - ismétlés
20:05
Nápolyi 3. rész - ismétlés
20:30
Képújság