Kezdőlap » Hírek - Aktuális » NATO és Magyarország csaknem másfél évtizedes együttműködésről látható vándorkiállítás Abasáron

NATO és Magyarország csaknem másfél évtizedes együttműködésről látható vándorkiállítás Abasáron

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

A Hadtörténeti Intézet által összeállított tárlatot az Idősek Otthonában nyitották meg.

Magyarország Csehországgal és Lengyelországgal együtt 1999-ben vált a NATO katonai szövetség tagjává, és már a belépést támogató népszavazás előtt aktív szerepet is kellett vállalnunk a délszláv válság rendezésében. Erről az A magyar katona szerepe a NATO-ban című kiállítást megnyitó szakember, Szollár János beszélt az abasári Idősek Otthonában.

A délszláv harcokban megsérült jelentős kulturális emlék, a mostari híd újjáépítése, az afganisztáni, koszovói és iraki katonai jelenlét fotói mellett egy helyen látható Magyarország haderejének több kisebb feladata is a nemzetközi békefenntartó programokban. Az összegyűjtött képek mintegy másfél évtized katonai együttműködését dokumentálják.

A tárlat a Hadtörténeti Intézet vándorkiállításaként járja az ország közösségi tereit, s az Idősek Otthonában, az ugyancsak jelentős honvédségi gyökerekkel rendelkező Abasáron november közepéig tekinthető meg.

Faragó Zoltán


Az Aktuális napi hírei (2010-11-02 )

Tovább az archívumra