Kezdőlap » Hírek - Aktuális » A csütörtöki ülés a nyilvánosságtól zárt szakaszán döntöttek a gyöngyösi képviselők az önkormányzati cégek, illetve a Polgármesteri Hivatal működésének átszervezéséről

A csütörtöki ülés a nyilvánosságtól zárt szakaszán döntöttek a gyöngyösi képviselők az önkormányzati cégek, illetve a Polgármesteri Hivatal működésének átszervezéséről

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

A döntések kapcsán személyi változások is történtek, ezekről Dr. Réthy Béla alpolgármester tájékoztatta az Aktuálist.

A Sportfólió Kft. ügyvezetőjének, Juhász Péternek megbízatását 2011. június 30-ig meghosszabbították a képviselők, a vezetőnek pedig feladatul szabták, hogy a vállalat lehetőség szerint egyre kevesebb önkormányzati támogatást használjon fel.

Az itteni külön cégvezetői poszt megszüntetését, amelyről korábban úgy vélték, a cég mérete nem indokolja, egyelőre decemberre halasztották.

A város három projektcégét, a sportcsarnokhoz, a tornacsarnokhoz és a strandhoz létrehozottakat egyesítik, ezeket az összevonásig a városfejlesztő kft-vel együtt egy új vezető, Szabó Tibor fogja irányítani.

Emellett új felügyelőbizottság alakul több helyen: a projektcégeknél Lovász Dezső, Tóth József és Keszthelyi László, a városfejlesztőnél Füleki Menyhértné, Rab Gábor, Hiesz György. A VG Zrt.-nél Dr. Végh Attila, Kévés Tamás, illetve Székely Zoltán dolgozik.

A Városházán is változások történtek: a polgármesteri iroda megszűnt, a nyolc státusszal együtt. Az alpolgármester jelezte: létszámleépítés mindenképpen elképzelhető, mert a feladatokhoz nem kell ennyi dolgozó, de erről csak átgondoltan hoznak majd intézkedéseket. A további átalakítások egyelőre attól függnek, hogy a kormány felállít-e kormányhivatalokat, amelyek átvesznek egyes önkormányzati feladatokat.

Faragó Zoltán


Az Aktuális napi hírei (2010-11-12 )

Tovább az archívumra
Hirdetés

Mai műsor

00:00
Képújság
18:00
Műsorismertetés
18:01
Aktuális – hírek röviden
18:02
Mese - A Béka-királykisasszony
18:13
Cimbaliband és Szalonna Bandája - Megyek az úton
18:17
Reklám
18:20
Aktuális – Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
18:36
Nézőtér - kulturális magazin
19:05
Reklám
19:08
Molnár Dániel koncertje
19:30
Aktuális – Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
19:46
Azori, Sao Miguel, Pico, Faial - dokumentumfilm
20:11
Reklám
20:14
Aktuális – Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
20:30
Képújság