Kezdőlap » Hírek - Aktuális » További lépéseket sürget az iskola ügyében Dudás Róbert

További lépéseket sürget az iskola ügyében Dudás Róbert

Érdemi válasz nem érkezett a kormány részéről a Kálváriaparti Általános Iskola fűtésrendszerének problémáival kapcsolatban – ezt mondja Dudás Róbert, a Jobbik Magyarországért Mozgalom országgyűlési képviselője. A válaszban csupán arról írnak, hogy az elmúlt évtizedben milyen felújítások történtek az iskolában és nem azzal, hogy milyen megoldásban gondolkodnak. Dudás Róbert elárulta: az üggyel kapcsolatban további lépéseket tesz.

Mint arról már beszámoltunk, Dudás Róbert a Jobbik Magyarországért Mozgalom országgyűlési képviselője nemrégiben a Kálváriaparti Általános Iskola fűtésproblémáit ismertette a parlamentben. A képviselő akkor arra kérte a kormányt, hogy vizsgálja meg az esetet és haladéktalanul találjon megoldást a rendszer korszerűsítésére. dudás video eddig

A hivatalos válasz megérkezett, melyet a képviselő, a ma tartott sajtótájékoztatóján ismertetett. Mint mondja: a kormány válaszában többek között arról ír, hogy az elmúlt egy évtized során milyen felújítások történtek az iskolában, valamint, hogy mennyi támogatást kaptak mostanáig. Dudás Róbert úgy érzi, kérdésére érdemi választ nem kapott.

– Nem csak a kérdésem nem erre vonatkozott, de én azt gondolom, hogy a stílus is teljesen más volt, amiben én kérdeztem őket. Én azt mondtam, hogy nem felelőst keresek, hanem megoldást. Ha azt vizslatjuk és vizsgáljuk, hogy az elmúlt évtizedekben – hiszen ennél az iskolánál az elmúlt 38 évet kellene vizsgálni – mely kormánynak, mely városvezetésnek mit kellett volna megtenni, akkor elindítunk egy több évig tartó párbeszédet, de az iskola nem lesz felújítva. – mondta Dudás Róbert, a Jobbik Magyarországért Mozgalom országgyűlési képviselője.

A kormány válaszában az is szerepel, hogy a fűtésrendszer felújítása megtörtént, valamint, hogy a megfelelő feltételek biztosítva vannak a tanulók és az oktatók számára. Dudás Róbert szerint ez nem igaz. Ő nemrégiben látogatott az intézménybe és ott rossz körülményekkel és elavult eszközökkel találkozott, így szerinte az iskola felújítása nem tűr halasztást. A képviselő az üggyel kapcsolatban további lépéseket tesz.

– A mai napon írásban fordulok újra a minisztériumhoz, valamint a tankerület vezetéséhez is, hogy jöjjenek ki a helyszínre, nézzék meg és közösen alakítsanak ki egy olyan álláspontot, ami arra vonatkozik, hogy mikor indul el egy teljes korszerűsítés. Valamint, hogy a közel 500 gyermek oktatása biztosítva legyen, mindemellett az oktatás biztonságban tudjon működni. – mondta az országgyűlési képviselő.

Dudás Róbert szerint fontos volna, hogy a döntéshozók személyesen lássák az iskola állapotát, hogy szembesülhessenek azzal, hogy a problémára megoldást kell találni.


Tovább az archívumra
Hirdetés

Mai műsor

00:00
Képújság
14:30
Műsorismertetés
14:31
A sándorgyuri - portréfilm
15:21
Vidróczki gála 2019 - Vidróczki Verőke - Ide lábam, ne oda…
15:30
Tallózó - válogatás a hét legfontosabb eseményeiből
15:50
Zongoraavató hangverseny (részlet)
16:05
Fórum 1. rész – közéleti magazin - ismétlés
16:31
Reklám
16:34
Fórum 2. rész – közéleti magazin - ismétlés
17:00
Képújság
18:00
Műsorismertetés
18:01
Hit világa – vallási műsor – ismétlés
18:12
Világörökség_Jászó 
18:20
Tallózó – válogatás a hét legfontosabb eseményeiből
18:40
Sport7 1. rész – sport magazin – ismétlés
19:06
Reklám
19:09
Sport7 2. rész – sport magazin – ismétlés
19:35
Nápolyi 1. rész – ismétlés
20:01
Reklám
20:04
Nápolyi 2. rész – ismétlés
20:30
Képújság