Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Ünnepi fénybe öltözik a város

Ünnepi fénybe öltözik a város

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Bár idén a vírus miatt elmaradnak a karácsonyi koncertek és az adventi vásár, az ünnepi hangulat megteremtéséről idén is gondoskodnak a szakemberek. A városi díszkivilágítás nagy része már felkerült. Jövő héten a Fő téren felállítják a város karácsonyfáját, kihelyezik a Betlehemes állatsimogatót és a gyertyákat is meggyújtják majd az adventi koszorún.

Éppen a csillagot rögzítik a kandeláberhez a szakemberek a Petőfi Sándor és a Vachott Sándor út kereszteződésében. A díszek többségét kihelyezték a múlt héten, világítani azonban csak advent első hétvégéjétől fognak. Hasonlóan a tavalyi évhez, több mint 500 darab fénydekorációs elem került a helyére a főbb közlekedési útvonalakon, a többségükkel már tavaly is találkozhattunk.

– Három és fél millió forintba kerül az adventi dekoráció felszerelése illetve üzemben tartása, és ehhez még áramigényünket a szolgáltatóhoz benyújtottuk, ami minden évben kötelező feladat mielőtt ezeket az adventi díszeket a közvilágítási hálózatra rákötjük. – tájékoztatott Juhász Katalin, a Városfejlesztési és Városüzemeltetési Igazgatóság igazgatója.

A Fő téren az előző évekhez hasonlóan a fákat és az épületeket is dekorálják, különböző fényfüzérekkel és oszlopdíszekkel. A tér közepére kerül majd a város karácsonyfája jövő hét közepén, mellé érkezik az adventi koszorú és az élőállatos Betlehem is. A Városfejlesztési és Városüzemeltetési Igazgatóság arra kéri a lakókat, hogy amennyiben egy dekorációs elem nem világít, leesett, vagy nem a megfelelő pozícióban áll, értesítsék a Városüzemeltetési Igazgatóságot.


Tovább az archívumra