Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Megújul a 24-es út

Megújul a 24-es út

Megújul a 24-es út teljes gyöngyösi szakasza, a 3-as főúttól egészen Mátraházáig. A beruházás a tervek szerint a jövő év második felében kezdődhet el, ezzel párhuzamosan pedig az elkerülő úton is elindulnak a munkálatok. Mint azt a térség országgyűlési képviselőjétől megtudtuk: a tervezéskor figyelembe veszik a lakosság észrevételeit, így például a Mérges és a Bethlen Gábor utcai kereszteződésnél is megnézik, hogyan tehetik biztonságosabbá az útszakaszt.

Megsüllyedt csatornafedél, kátyúk, balesetveszélyes kereszteződés. Minden nap nagy forgalom halad keresztül a 24-es út városi és a Mátrába tartó szakaszán. Sokan ezen az úton járnak dolgozni, a turisták is innen közelítik meg Magyarország legmagasabb pontját, így az útfelújítás már időszerű volt.

– Az elmúlt években már az érintett 24-esnek a Mátraháza, Parádsasvári szakasza megújult, Mátraháza-Kékestetői szakasz tavaly megújult, és reményeim szerint, hiszen már elindult a kormány döntését követően a tervezés, az engedélyezés, kiválasztás, tehát erre a munkára valamikor az év második felében sor fog kerülni. – mondta Horváth László országgyűlési képviselő (FIDESZ-KDNP).

A 15 kilométeres szakasz több mint másfél milliárd forintból újulhat meg. Horváth László hozzátette: ezzel párhuzamosan a régóta várt elkerülő út is megépül. A jövőre induló felújítás érinti a Mérges és Bethlen Gábor utcai kereszteződést is, amely sok gondot okoz az arra közlekedőknek.

– Most a tervezés során figyelembe fogjuk venni ezeket a szempontokat, nyilván a városvezetés részéről is jelezni fogják az észrevételeket, úgyhogy ezeket az egyébként teljesen jogos felvetéseket figyelembe fogjuk venni a tervezéskor. – mondta az országgyűlési képviselő.

Azt, hogy az út felújítása hány szakaszban történik meg, egyelőre nem tudni, Horváth László azt mondta, a lehető legkevesebb kényelmetlenséget szeretnének okozni a közlekedőknek, de útszűkületre biztosan számítani kell. A tervek szerint a 15 kilométeres szakaszt körülbelül fél év alatt újítja fel a kivitelező cég.


Tovább az archívumra
Hirdetés

Mai műsor

00:00
Képújság
14:30
Műsorismertetés
14:31
Nappali 1. rész – életmódmagazin - ismétlés
14:55
Gyöngyösi Játékszín - Mamma Mia Musical Est - My love, my life
14:59
Nappali 2. rész – életmódmagazin - ismétlés
15:25
Vidróczki gála 2019 - Vidróczki Néptáncegyüttes - Hegyközi táncok
15:30
Tallózó - válogatás a hét legfontosabb eseményeiből
15:52
Hangverseny J. S. B A C H műveiből - A Savaria Barokk zenekar koncertje (részlet)
16:05
Fórum 1. rész – közéleti magazin - ismétlés
16:31
Reklám
16:34
Fórum 2. rész – közéleti magazin - ismétlés
17:00
Képújság
18:00
Műsorismertetés
18:01
Hit világa – vallási műsor - ismétlés
18:12
Világörökség - Parádsasvár 
18:20
Tallózó - válogatás a hét legfontosabb eseményeiből
18:42
Sport7 1. rész – sport magazin - ismétlés
19:08
Reklám
19:10
Sport7 2. rész – sport magazin - ismétlés
19:36
Nápolyi 1. rész - ismétlés
20:02
Reklám
20:05
Nápolyi 2. rész - ismétlés
20:30
Képújság