Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Megújul a 24-es út

Megújul a 24-es út

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Megújul a 24-es út teljes gyöngyösi szakasza, a 3-as főúttól egészen Mátraházáig. A beruházás a tervek szerint a jövő év második felében kezdődhet el, ezzel párhuzamosan pedig az elkerülő úton is elindulnak a munkálatok. Mint azt a térség országgyűlési képviselőjétől megtudtuk: a tervezéskor figyelembe veszik a lakosság észrevételeit, így például a Mérges és a Bethlen Gábor utcai kereszteződésnél is megnézik, hogyan tehetik biztonságosabbá az útszakaszt.

Megsüllyedt csatornafedél, kátyúk, balesetveszélyes kereszteződés. Minden nap nagy forgalom halad keresztül a 24-es út városi és a Mátrába tartó szakaszán. Sokan ezen az úton járnak dolgozni, a turisták is innen közelítik meg Magyarország legmagasabb pontját, így az útfelújítás már időszerű volt.

– Az elmúlt években már az érintett 24-esnek a Mátraháza, Parádsasvári szakasza megújult, Mátraháza-Kékestetői szakasz tavaly megújult, és reményeim szerint, hiszen már elindult a kormány döntését követően a tervezés, az engedélyezés, kiválasztás, tehát erre a munkára valamikor az év második felében sor fog kerülni. – mondta Horváth László országgyűlési képviselő (FIDESZ-KDNP).

A 15 kilométeres szakasz több mint másfél milliárd forintból újulhat meg. Horváth László hozzátette: ezzel párhuzamosan a régóta várt elkerülő út is megépül. A jövőre induló felújítás érinti a Mérges és Bethlen Gábor utcai kereszteződést is, amely sok gondot okoz az arra közlekedőknek.

– Most a tervezés során figyelembe fogjuk venni ezeket a szempontokat, nyilván a városvezetés részéről is jelezni fogják az észrevételeket, úgyhogy ezeket az egyébként teljesen jogos felvetéseket figyelembe fogjuk venni a tervezéskor. – mondta az országgyűlési képviselő.

Azt, hogy az út felújítása hány szakaszban történik meg, egyelőre nem tudni, Horváth László azt mondta, a lehető legkevesebb kényelmetlenséget szeretnének okozni a közlekedőknek, de útszűkületre biztosan számítani kell. A tervek szerint a 15 kilométeres szakaszt körülbelül fél év alatt újítja fel a kivitelező cég.


Tovább az archívumra