Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Legkésőbb december elsejéig kell felmondania a kötelező gépjármű-felelősségbiztosításukat azoknak, akik a biztosítóváltás mellett döntenek idén

Legkésőbb december elsejéig kell felmondania a kötelező gépjármű-felelősségbiztosításukat azoknak, akik a biztosítóváltás mellett döntenek idén

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

A több mint 4 millió kötelező biztosítással rendelkező gépjármű-tulajdonos közül megközelítőleg másfél millió biztosító-váltást várnak a szakértők.

Idén is van, aki nem tervez biztosító váltást.
És olyan is, aki mindenképp váltani készül.
A legfontosabb tudnivaló a biztosítóváltás kapcsán, hogy még időben felmondjuk a már meglévő biztosításunkat. Az írásbeli nyilatkozat csak akkor érvényes, ha a határidő előtt érkezik be a biztosítóhoz. Késedelem esetén az újonnan megkötött biztosítás érvénytelen marad.
Idén a KGFB díjszámítási alapjának megváltozása kavarta fel a piacot. A más kategóriába átsorolás miatti díjemelést elszenvedők szinte biztosan kötelezőbiztosítás-váltónak tekinthetők. Vagyis közel másfélmillió váltás várható idén – mondták el kérdésünkre a megkérdezett szakértők. Külön felhívták a figyelmet arra is, mely dolgokra érdemes odafigyelni, ha valaki az internetes kalkulálás és ügyintézés mellett dönt.
Magyarországon ma közel négymillió kétszázezer KGFB köteles gépjármű van, az éves összesített díjbevétel meghaladja a 120 milliárd forintot. Kötelező biztosítást kínáló biztosítók száma a piacon jelenleg 14db, az átlagdíj 2010-ben pedig megközelítette a 25ezer forintot. A kötelező gépjármű felelősségbiztosítási statisztikai adatok szerint a leggyakoribb károkozó-márkák az Opel és a Suzuki, mely márkákból egyébként a legtöbb fut utainkon, és a leggyakrabban kárt okozó autó színe fehér. A károkat okozó személyek 57%-a férfi, 43%-a nő.
Berzsényi Gergely


Az Aktuális napi hírei (2010-11-18 )

Tovább az archívumra
Hirdetés

Mai műsor

00:00
Képújság
18:00
Műsorismertetés
18:01
Aktuális – hírek röviden
18:02
Mese - A Béka-királykisasszony
18:13
Cimbaliband és Szalonna Bandája - Megyek az úton
18:17
Reklám
18:20
Aktuális – Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
18:36
Nézőtér - kulturális magazin
19:05
Reklám
19:08
Molnár Dániel koncertje
19:30
Aktuális – Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
19:46
Azori, Sao Miguel, Pico, Faial - dokumentumfilm
20:11
Reklám
20:14
Aktuális – Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
20:30
Képújság