Kezdőlap » Hírek - Aktuális » A közterhek igazságtalan elosztása miatt kevesen fizetnek sok adót, így megérett az idő a nemrég elfogadott adóreformokra

A közterhek igazságtalan elosztása miatt kevesen fizetnek sok adót, így megérett az idő a nemrég elfogadott adóreformokra

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Minderről a fiatal vállalkozóknak tartott szakmai fórumon esett szó a Károly Róbert Főiskolán.

A rátermett vállalkozó már ifjú korban megtanulja, hogyan kell bánni a rá bízott forrásokkal – e szavakkal nyitotta meg a főiskola rektora a FIVOSZ fórumát.

Az összejövetel célja az aktuális üzleti, gazdasági folyamatok megismertetése volt a vállalkozói ismeretek és készségek bővítése mellett. Mivel az adótörvényeket a fórum idején még nem fogadta el a Parlament, Juhász István adószakértő csak a ma ismert gazdasági problémákat összegezhette. Elhangzott: a nyugdíjrendszer fenntarthatatlan, sok a teljesítmény nélküli magas kifizetés a közszférában, mindemellett alacsony a születési ráta, és bizonytalan az euró bevezetési dátuma is. A közterhek igazságtalan elosztása is nagy probléma, mert kevesen fizetnek sok adót – mondta a rektori tanácsadó.

Ráadásul a társadalom keresőképes tagjainak mintegy harmada semmiféle adót nem fizet, ezért itt az ideje az adózás átalakításának – tette hozzá a szakértő. A további előadások válságkommunikációról, vállalti hitelezésről, és a pénzügyi világválság tanulságairól szóltak.

Faragó Zoltán


Az Aktuális napi hírei (2010-11-18 )

Tovább az archívumra