Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Napközben vásároljon, aki teheti

Napközben vásároljon, aki teheti

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

A késő délutáni órákra koncentrálódik a legtöbb vásárlás, hiszen sokan munka után szerzik be a vacsorának valót. Az üzleteknek azonban november 11-től egyelőre egy hónapra korlátozták a nyitvatartását, így este 7 órakor be kell zárniuk. A benzinkutakon működő shop-ok azonban továbbra is nonstop látogathatók.

Már a védett idősáv megjelenése előtt megváltozott az üzletek, így az élelmiszerboltok nyitvatartása is. Akik eddig az esti órákban szerették volna megoldani a vásárlást, most nekik is alkalmazkodniuk kell a november 11-én életbe léptetett szabályozáshoz. Az üzletek szinte kivétel nélkül este 7 óráig tartanak nyitva, kivéve a benzinkutakon működő shopok, hiszen azok továbbra is egész nap nyitva vannak. A legtöbb vásárló a munka utáni időszakra tervezi a vásárlást, ezért a kormány arra kéri a lakosokat, akik megtehetik, napközben vásároljanak, hogy elkerüljék a tömeget. Vannak, akik nem örülnek a korlátozásoknak.

– Este hétig-nyolcig kell dolgoznom, és eddig be tudtam menni mondjuk a Tescoba 9 órakor, és tudtam venni kenyeret, tejet, stb. Tehát ez is korlátoz, nem tartom jónak, szükségtelen. – mondta Szűcs Jánosné.

A kijárási tilalom miatt azonban az eladóknak, üzletvezetőknek is haza kell érniük 8 óráig.

Az üzletek nagy hangsúlyt fektetnek az óvintézkedések betartására, valamennyi boltban kihelyeztek kézfertőtlenítőket, van, ahol egyszer használatos fóliakesztyűket is biztosítanak. Gyöngyösön a legnagyobb bevásárlóközpont szigorította a takarítási előírásokat az áruházakban, beleértve a bevásárlókocsik, kosarak és különböző felületek fertőtlenítését.

Az intézkedések betartását a rendőrség, a városrendészet és a honvédség ellenőrzi, a hatóságok szabálysértés esetén akár 500.000 Ft-ig terjedő pénzbírságot is kiszabhatnak.

Az üzletek vezetői és a járványügyi szakemberek is felhívják a figyelmet arra, hogy lehetőleg egyedül intézzék a lakosok az élelmiszerek beszerzését, és a karácsonyi nagybevásárlást se hagyják az utolsó hetekre.


Tovább az archívumra