Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Január 31-ig mindenkinek el kell döntenie, marad-e a magánnyugdíj-pénztári rendszerben, vagy visszalép az államiba

Január 31-ig mindenkinek el kell döntenie, marad-e a magánnyugdíj-pénztári rendszerben, vagy visszalép az államiba

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Ugyanakkor, ha marad, elveszti a nyugdíja háromnegyedét. Szakértők szerint ez a magánnyugdíj-pénztárak végét jelenti.

Negyvenöt napot hagyott az állam a munkavállalóknak, hogy eldöntsék: maradnak a magánnyugdíj-pénztári rendszerben, vagy az állami pillért választják – jelentette be a napokban Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter. Azt is hozzátette: aki a magánnyugdíj-pénztári tagság mellett dönt, le kell, hogy mondjon nyugdíjának állami kiegészítéséről, vagyis annak 70 százalékáról. Balázs József, a térség országgyűlési képviselője azt mondja, erre azért van szükség, mert a magánpénztárak rossz gazdái voltak a rájuk bízott pénznek.

A képviselő szerint az állam ettől olcsóbban kezeli a pénzt, így nagyobb megtakarítást tud elérni, a munkavállalók pénze pedig megmarad.

Arról, hogy marad-e a magánpénztárban vagy visszalép az állami rendszerbe, mindenkinek január 30-ig kell nyilatkoznia, ha ezt nem teszi meg, automatikusan az állami pénztárhoz kerül. Több szakértő arra figyelmeztet, ezekkel a feltételekkel tömegesen fognak visszatérni az emberek az állami rendszerbe, ami a magánpénztárak végét jelenti.

Pifkó Tamás


Az Aktuális napi hírei (2010-11-25 )

Tovább az archívumra