Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Vasárnap választják meg az új mátrafüredi részönkormányzatot

Vasárnap választják meg az új mátrafüredi részönkormányzatot

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Tíz jelöltből négyet lehet majd bejuttatni a grémiumba. Az elnöki poszt viszont nem a szavazás alapján dől el, ott egy már regnáló önkormányzati képviselő dolgozhat.

Mátrafüred voksol. Itt a lista, erre a már korábban nyilvántartásba vett tíz névre lehet voksolni e hét végén. Közülük kerülhet ki a mátrafüredi részönkormányzatot alkotó négy személy, az elnöki poszt azonban már ismert: erre a tisztségre Benyovszky Pétert, az egyes számú szavazókört egyéniben megnyert képviselőt delegálja Gyöngyös önkormányzata.

A részönkormányzat tagjaira csak állandó mátrafüredi lakosok szavazhatnak, ők a korábbi választások tapasztalatai alapján mintegy hétszázan vannak. Voksolni csak a lakóhely megállapítására alkalmas dokumentumok bemutatása után, a jelenléti ív aláírásával lehet.

November 28-án, vasárnap reggel nyolctól este ötig lehet szavazni Mátrafüreden, az Üdülősor 42. szám alatt, a konferenciateremben. Az eredményt már aznap este hatkor kihirdetik.

A korábban végül sikertelen elszakadási törekvéseket is megfogalmazó Mátrafüreden 1990 óta létezik önálló részönkormányzat. A választási körzetek idei módosítása után hivatalosan nem lenne kötelező létrehozni a testületet, ám az új gyöngyösi önkormányzat alakuló ülésén mégis arról döntött, hogy szükséges a grémium munkája.

Faragó Zoltán


Az Aktuális napi hírei (2010-11-25 )

Tovább az archívumra
Hirdetés

Mai műsor

00:00
Képújság
18:00
Műsorismertetés
18:01
Aktuális – hírek röviden
18:02
Mese - A Béka-királykisasszony
18:13
Cimbaliband és Szalonna Bandája - Megyek az úton
18:17
Reklám
18:20
Aktuális – Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
18:36
Nézőtér - kulturális magazin
19:05
Reklám
19:08
Molnár Dániel koncertje
19:30
Aktuális – Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
19:46
Azori, Sao Miguel, Pico, Faial - dokumentumfilm
20:11
Reklám
20:14
Aktuális – Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
20:30
Képújság