Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Egy többmilliárdos befektetés kérdésével együtt négy napirendi pontot tárgyaltak Gyöngyös képviselői rendkívüli ülésükön

Egy többmilliárdos befektetés kérdésével együtt négy napirendi pontot tárgyaltak Gyöngyös képviselői rendkívüli ülésükön

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Téma volt az önkormányzati mobiltelefonok beszerzése, a Pro Caroberto Kft. működtetése, illetve egy újragondolt tőkeemelés a VG Zrt.-ben.

Hárommilliárd forintos műanyagipari beruházást tervez a Gyöngyös határában működő, egyszer használatos orvosi eszközöket gyártó német B.Braun cég. A ma 600 embernek munkát adó vállalat 100 fővel bővítené tevékenységét, amennyiben sikerrel pályázik egy ÉMOP ipartelepítési tenderen. A város segítséget nyújtana a szakképzés megoldásában, és 9,3 millió forint értékben maga is hozzájárul a fejlesztéshez. A projekt támogatásaként a cég körül csapadékvíz-elvezetést bővítenének, járdát építenének, kandelábereket állítanának és a tömegközlekedést is kiszélesítenék .

A képviselők zárt ülésen tájékozódtak a beruházásról, amely a jövő év második felére elkészülhetne.

A félig önkormányzati tulajdonú, a kereskedelmi középiskolát működtető Pro Caroberto Kft. tevékenysége nagy vitát váltott ki, miután a cégnek az indulásnál több tíz milliós hitelt nyújtó bank nemrég készfizető kezességet kért. A képviselők úgy döntöttek: az ügyre decemberben visszatérnek, addig is a polgármestert azzal bízták meg, hogy tárgyaljon a kérdésben a bankkal a másik tulajdonos, a főiskola bevonásával. Elhangzott: át kellene gondolni a középiskola visszaadását a megyének, ám mivel már nem önkormányzati intézményként működik, erre nincs törvényes lehetőség.

A régi szerződés lejártával új közbeszerzési eljárás kiírásáról döntöttek a képviselők mobiltelefon-beszerzés tekintetében. A nyertessel kötendő majdani szolgáltatási díjra 2011-től 2014-ig a testület forrást biztosít költségvetéseiben.

A grémium legutóbb az Otthonház II. beruházás kapcsán a Városgondozási Zrt. tőkeemeléséről is döntött, de a döntést visszavonták, mert a korábbi kritériumok alapján kétségessé vált a tőkeemelés cégbírósági befogadása. Most, a második határozat alapján december elsejével mintegy 41 millió forinttal emelik a cég alaptőkéjét, azaz 191 millióról mintegy 233 millióra. Ehhez a művelethez 4133 darab 10 ezer forint névértékű részvényt bocsátanak ki.

Faragó Zoltán


Az Aktuális napi hírei (2010-11-26 )

Tovább az archívumra