Kezdőlap » Hírek - Aktuális » A Heves megye és Kovászna megye közötti testvérkapcsolat jegyében érkezett Gyöngyösre a sepsiszentgyörgyi Háromszék Táncegyüttes

A Heves megye és Kovászna megye közötti testvérkapcsolat jegyében érkezett Gyöngyösre a sepsiszentgyörgyi Háromszék Táncegyüttes

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

A Böjttől böjtig címet viselő produkciójukat tavaly októberben mutatták be először, azóta Erdélyben és Magyarországon is többször előadták. Most Gyöngyösön a vörösiszap károsultjainak javára rendezett esten léptek fel.

Gyöngyös város és Detk község önkormányzatának mondott köszönetet Szabó Róbert, a Heves megyei közgyűlés alelnöke, amiért lehetővé tették a különleges hangulatú táncjáték bemutatását. A Böjttől böjtig címet viselő produkciót múlt év októberében mutatta be először a Háromszék Táncegyüttes a felvidéki származású, Magyarországon élő koreográfus, Furik Rita rendezésében.

A táncjáték az autentikus zenei és táncos formákat megtartva életünk profán és szakrális rítusait kívánja megidézni. Õsi és keresztény szellemi hagyományokon keresztül jutunk el a mába, aktualizálva férfi és nő kapcsolatának örök kérdéseit.

Erdély csodálatos népzenéjének, a Felföld erőteljes vokális zenéjének, valamint a táncos hagyományoknak az ötvözetével a háromszékiek a ma emberéhez szóltak. De nem csak a tánc nyelvén: Produkciójukkal a vörösiszap károsultak javára az adományokból jelentős összeget gyűjtöttek össze.
Borbándi Erik


Az Aktuális napi hírei (2010-11-26 )

Tovább az archívumra