Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Tart még a helyreállítás, de a lakások többségébe visszaköltözhetnek

Tart még a helyreállítás, de a lakások többségébe visszaköltözhetnek

Visszaköltözhet a lakók többsége a gázrobbanás sújtotta társasházba Gyöngyösön. Ahogy arról beszámoltunk, még szerda hajnalban történt gázrobbanás az épületben, egy ember meghalt, a lakókat a katasztrófavédelem szakembereinek segítségével menekítették ki az épületből. Sok lakás megrongálódott, a közművek szolgáltatásai nem működtek. Csütörtökön a víz- és az áramszolgáltatást állították helyre, mától pedig a gázszolgáltatás is zavartalan, de még sok munka kell, ahhoz a társasház eredeti állapotát visszaállítsák.

Néhányan már tegnap visszatértek a lakásaikba rendet tenni, takarítani. A víz- és áramszolgáltatás üzemelt is, viszont gáz még nem volt. Ennek az volt az oka, hogy a gázvezeték tesztje során gázszivárgást tapasztaltak a szakemberek, a hiba kijavítása pénteken befejeződött, így a lakók egy része visszaköltözhet a lakásába. A társasház 24 lakásából 8 sérült meg a robbanás során és 3 lakás vált teljesen lakhatatlanná. Azonban probléma, hogy egyelőre a nyolc lakás bejárati ajtói sem záródnak rendesen.

– Beköltözni csak úgy tudunk, ha ajtócsere van. Az ajtóhoz meg pénz kellene. A biztosító számlával szeretne mindent látni. Melóst nehéz találni. Amit tudunk, megpróbálunk, de az a baj, hogy ez nekünk eléggé nehézkes. – mondta egy lakó.

Igaz, hogy statikailag rendben van az épület, de még sok munka van a teljes helyreállításig, mondta Hiesz György, polgármester.

– A robbanás miatt és a hőhatás miatt a betonkefnik porladnak, törnek, azt vissza kell szedni és egy vasbetonos monolit födém lesz kialakítva. A három lakás kivételével ez a szárny is lakható, tehát nincs statikai probléma. A bejárati ajtókat helyre kell állítani és kárfelmérés után a kárt a biztosítók és az önkormányzat fogja téríteni. – mondta Hiesz György, Gyöngyös polgármestere.

Hiesz György hozzátette, a gázrendszer nyomáspróbájára különösen nagy hangsúlyt fektettek a szakemberek és a szükséges javítások után biztonságosnak találták azt. A város továbbra is biztosít önkormányzati lakást azoknak a lakóknak, akik a felújítás idejére nem tudják megoldani a szállásukat. A rendőrség és a városrendészet emberei pedig ezután is gyakrabban ellenőrzik a területet az ott lakók biztonsága érdekében.


Tovább az archívumra
Hirdetés

Mai műsor

00:00
Képújság
09:00
A vasárnapi adás ismétlése
09:00
Műsorismertetés
09:01
Tallózó – válogatás a hét legfontosabb eseményeiből
09:21
Reklám
09:23
Híradás plusz – megyei hírműsor
09:52
Zongoraavató hangverseny (részlet)
10:06
Reklám
10:09
Turmix – válogatás a legnépszerűbb műsorainkból - ismétlés
10:35
Nézőtér – kulturális magazin - ismétlés
11:04
Nápolyi 3. rész - ismétlés
11:30
Képújság
18:00
Műsorismertetés
18:01
Aktuális – hírek röviden
18:02
Luther Márton élete 1. – Miből lesz a cserebogár? - rajzfilm sorozat
18:15
Molnár Dániel - Maradj velem
18:17
Reklám
18:20
Aktuális - Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
18:36
Nézőtér - kulturális magazin
19:05
Reklám
19:07
Szigetmonostor a béke szigete - dokumentumfilm
19:30
Aktuális - Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
19:46
Egy nap a világ - utifilm sorozat – Malaysia 1. rész
20:11
Reklám
20:14
Aktuális - Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
20:30
Képújság