Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Tömegre számítanak a hétvégén a Mátrában

Tömegre számítanak a hétvégén a Mátrában

A Kékestetőre tartó gépjárműveket a hétvégén próba jelleggel a városrendészet munkatársai polgárőrökkel közösen, személyes jelenléttel igyekeznek koordinálni, miután az elmúlt időszakban többször is jelentősen megnövekedett az autóforgalom Kékestetőn és a 24-es főúton. Emellett a rendőrség a következő időszakban folyamatosan ellenőrzéseket hajt végre ezen az útszakaszon, valamint a szabálytalanul parkolókat szankcionálni fogja.

Hatalmas kocsisor, és megtelt parkolók. Ezzel a képpel találkozhatott az, aki az elmúlt hétvégéken Kékestetőre igyekezett felmenni. A megnövekedett látogatói szám jelentős autóforgalommal és fennakadássokkal járt. A probléma megoldása érdekében közös egyeztetést tartott a Gyöngyösi Városrendészet, a rendőrség, a mátrafüredi polgárőrség és a Kékestető Nonprofit Kft. képviselői. Megoldásként most hétvégén próba jelleggel a városrendészet munkatársai polgárőrökkel közösen személyes jelenléttel igyekeznek majd koordinálni a hegyre tartó gépjárműveket, ezzel segítve a közlekedést Kékestetőn és a 24-es főúton.

– Mindenki kiveszi a maga részét ebből a feladatból. A Városrendészet a Polgárőrséggel abban fog segíteni, hogy a Kékestetőn lévő parkolóőrökkel folyamatosan koordinál. Amennyiben úgy észlelik, hogy a parkolóhelyek megteltek, akkor megpróbálják Mátraháza – Kékestető előtti területen értesíteni az autósokat, hogy tele van a parkoló, így nem érdemes felmenni, illetve több órás várokozásra számíthatnak. – mondta Ferenczy Dániel, a Gyöngyösi Városrendészeti Igazgatóság igazgatója.

A rendőrség is készül az esetleges fennakadásokra, ezért a következő időszakban folyamatosan ellenőrzéseket hajtanak végre a 24-es főúton, valamint Kékestetőn, a szabálytalanul parkolókat pedig szankcionálni fogják.

De nem csak a megnövekedett forgalom jelenthet veszélyt, hanem maga az erdő is. A kékestetői sípályát tilos használni, így az üzemeltetők két helyet: az Angyalok tisztását és a Veronika rétet jelölték ki a szánkózóknak. Az utóbbi mellett azonban fakitermelést végez az erdészet, ezért igyekeznek felhívni a látogatók figyelmét arra, hogy a kijelölt területet ne hagyják el, hiszen ez komoly balesetveszéllyel járhat.

– Fontos lenne, mivel hétvégén Mátraháza felett, a Veronika réten van egy fakitermelésünk. Próbáljuk kihasználni ezt a néhány téli napot, hétvégén is fognak dolgozni a szakembereink. Fontos, hogy a lezárt területekre a balesetveszély miatt ne menjenek be. – mondta Dudás Béla, az Egererdő Zrt. Mártafüredi Erdészetének erdészetvezetője.

Az előttünk álló hétvégén aki Kékestetőre tervez kirándulni, annak érdemes lesz követni a Mátra-, és Gyöngyös Város Hivatalos Facebook oldalait, ezeken többszöri tájékoztatást adnak az aktuális helyzetről.


Tovább az archívumra
Hirdetés

Mai műsor

00:00
Képújság
14:30
Műsorismertetés
14:31
A sándorgyuri - portréfilm
15:21
Vidróczki gála 2019 - Vidróczki Verőke - Ide lábam, ne oda…
15:30
Tallózó - válogatás a hét legfontosabb eseményeiből
15:50
Zongoraavató hangverseny (részlet)
16:05
Fórum 1. rész – közéleti magazin - ismétlés
16:31
Reklám
16:34
Fórum 2. rész – közéleti magazin - ismétlés
17:00
Képújság
18:00
Műsorismertetés
18:01
Hit világa – vallási műsor – ismétlés
18:12
Világörökség_Jászó 
18:20
Tallózó – válogatás a hét legfontosabb eseményeiből
18:40
Sport7 1. rész – sport magazin – ismétlés
19:06
Reklám
19:09
Sport7 2. rész – sport magazin – ismétlés
19:35
Nápolyi 1. rész – ismétlés
20:01
Reklám
20:04
Nápolyi 2. rész – ismétlés
20:30
Képújság