Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Csökkent a Mátra terhelése a hétvégén

Csökkent a Mátra terhelése a hétvégén

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Sokan voltak, de komolyabb torlódás nem alakult ki a Mátrában a hétvégén. Ez annak köszönhető, hogy már nem csak Mátraházán és a Kékestetőn lehetett csúszásra alkalmas helyet találni, hanem a mátrafüredi szánkópályán is lehetett szánkózni és a mátraszentistváni sípálya is kinyitott. Mátraházán a forgalmat a polgárőrség, a városrendészet és a rendőrség irányította, és csak annyi autót engedtek behajtani a parkolókba, ahány szabad hely volt.

Az egész országba megérkezett a tél, így ezen a hétvégén nem csak a Mátrába mehetett az, aki élvezni akarta a havat. Akik mégis a Mátrát választották, azok több helyszínen is találhattak csúszásra alkalmas területet. Mátrafüreden is lehetett már szánkózni, igaz a hó alól kilátszottak a lehullott levelek és a pálya is a pattogósabb formáját mutatta.
A mátraházai szánkópálya is forgalmas hellyé vált a hétvégén. Már szombaton kora délelőtt sokan csúszkáltak itt is. Igaz, hogy a lehullott falevelek itt is kilátszottak a hó alól, de ettől még jól csúsztak a szánkók.

Az előző hétvégékhez képest most sokkal jobban eloszlott a tömeg, így nagyobb torlódás nem alakult ki. Ezzel együtt a kékestetői és a mátraházai parkolók szombaton 10 órakor már teljesen megteltek. Folyamatos rendőri jelenléttel a városrendészek és a polgárőrök is irányították a forgalmat és nem csak a Kékestetőre, hanem a mátraházai parkolókba is csak akkor engedtek autóst, ha a parkolók kapacitása ezt megengedte.

– A leesett hó miatt is szétoszlott a tömeg, illetve a mátraszentistváni sípark is megnyitott, így nem összpontosult egyszerre az áradat Kékestetőre, ezért a kollégák tudták kezelni a helyzetet. – mondta Ferenczy Dániel, a Gyöngyösi Városrendészeti Igazgatóság igazgatója.

Annak ellenére, hogy a Mátra több helyen kínált alkalmat a szánkózásra, sokan mentek csúszkálni a kékestetői déli sípálya végéhez. A klasszikus szánkókon kívül sokan műanyag csúszkákat használtak. A fagyott műanyag viszont könnyen törik, sokan ott is hagyták szemétnek a törött csúszkákat, ezzel szennyezve a környezetet.


Tovább az archívumra