Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Sokan már foglalnak nyári utakat

Sokan már foglalnak nyári utakat

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Könnyen előfordulhat, hogy a koronavírus utáni időszakban csak oltási könyvvel utazhatunk majd Európán belül is. Hamarosan erről is tárgyalnak az EU vezetői, a hazai utazási irodák pedig igyekeznek felkészülni az átoltottság utáni időszakra. Már rengeteg helyen lehet 0 forintos előfoglalással szállást találni, és már több 10 ezer ember foglalt is – árulta el televíziónknak a Magyar Utazási Irodák Szövetségének elnöke.

Dubai, Maldív-szigetek és Zanzibár. Sokan optimisták és már ezekre a helyekre is foglaltak szállást a nyárra, a hazai utazási irodák pedig igyekeznek kiszolgálni az utazni vágyó embereket. Ha óvatosan is, de az elmúlt hetekben az irodák már elkezdtek előfoglalási akciókat hirdetni, abban bízva, hogy az átoltottság után újra utazhatnak az emberek – árulta Molnár Judit, a Magyar Utazási Irodák Szövetségének az elnöke.

– Óvatosan terveznek az utazási irodák, de emellett optimisták is. Az utazási irodák arra számítanak, hogy a nyár elejére megvalósulhat Magyarországon a tömeges oltás, ami azt jelentheti, hogy elindulhatnak az utazások. Az egy évvel ezelőtti tervekhez képest nyilvánvalóan kevesebb kapacitással terveznek az utazási irodák az előttünk álló szezonra. – mondta Molnár Judit, a Magyar Utazási Irodák Szövetségének elnöke.

Az elnök elmondta, nem nagy számban ugyan, de érkeznek már foglalások. A tavalyi előfoglalások harmada már megérkezett, ami több mint 10 ezer embert jelent. Molnár Judit szerint ez jónak mondható, figyelembe véve a körülményeket.

Azonban sokan tartanak attól, hogy az átoltottság után Európán belül is úgynevezett oltási könyvvel szabad csak utazni. Molnár Judit szerint erre nagy esély van, az oltási könyv azonban nem új keletű dolog, hiszen sok helyre már így is csak oltást bizonyító dokumentummal lehet utazni.

– Az oltási könyv több évtizede létezik már a világban, tehát ha Dél-Amerikába, vagy egyes Afrikai, Ázsiai országokba szervezünk utazásokat, akkor teljesen természetes dolog az, hogy az utazók beoltatják magukat és erről az igazolást viszik magukkal, mert csak ennek birtokában tudják, annak az adott országnak a határát. – mondta a Magyar Utazási Irodák Szövetségének elnöke.

Mint megtudtuk, az oltás igazolására szolgáló egységes európai szabályozásról az EU vezetői csütörtökön tárgyalnak – ezt Gulyás Gergely miniszter mondta el a Kormányinfón, hozzátette: a kormány ezt meg akarja várni a magyar szabályok megalkotása előtt.


Tovább az archívumra