Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Új pszichiátriai és addiktológiai gondozó épül

Új pszichiátriai és addiktológiai gondozó épül

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Új pszichiátriai és addiktológiai gondozó épül Gyöngyösön, a kórház területén. A bontási munkák már megkezdődtek a Bugát Pál Kórház egykori irattári épületén. Az intézmény egy sikeres pályázatnak köszönhetően, közel bruttó 263 millió Ft építési beruházást valósít meg. A tervek szerint még az idén, év végéig elkészül az új épület.

A munkaterület átvételét követően megkezdődtek az egykori irattár épületének bontási munkái. Ennek helyén, a kórház területén fog megépülni az új pszichiátriai és addiktológiai gondozó.
Az intézmény sikeresen pályázott, melynek révén a gyöngyösi kórház közel bruttó 263 millió Ft összegű építési beruházást valósít meg konzorciumi keretek között. A Konzorciumvezető az Országos Kórház Főigazgatóság. A projekt célja a pszichiátriai és addiktológiai szakellátás minőségének, hatékonyságának és az ellátáshoz való hozzáférésnek a javítása, és ezáltal a lakosság mentális egészségi állapotának fejlesztése.
Ez a cél a kor szakmai elvárásának megfelelő pszichiátriai ellátás lakosság közelivé tételével valósítható meg, mert csak ez az ellátási modell biztosítja a lakosság egyenlő hozzáférését a pszichiátriai szolgáltatásokhoz, a költséghatékony gondozást, a lakosság elégedettségi szintjének emelését- áll az egészségügyi intézmény közleményében. A fejlesztés Gyöngyösön a pszichiátriai betegek számára nyújt korszerű ellátási feltételeket és teremt az itt dolgozók számára kiváló szakmai munkakörülményeket.
A tervek szerint 2021 negyedik negyedévére kell, hogy elkészüljön a több mint 311 m2-es új épület.


Tovább az archívumra