Kezdőlap » Hírek - Aktuális » A támogatás lehetőségére hívják fel a figyelmet

A támogatás lehetőségére hívják fel a figyelmet

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

A vállalkozások és magánszemélyek is segíthetik a városban működő civil szervezeteket, sportklubokat, kulturális szférát, valamint a gyermekintézmények fejlődését. Hiesz György Fórum című műsorunkban azt mondta, akár az adó 1%-ának felajánlásával is sokat tehetnek a lakosok. Az adásban szó esett az új ipari park kialakításáról és a tűzoltó laktanya átadásáról is.

Pótolhatatlan személyeket veszített el a város, az elmúlt időszakban több embertől is búcsúztak. Háziorvos, díszpolgár, volt képviselő is van az elhunytak között,- erről beszélt Hiesz György tegnapi adásunkban. A Fórum című műsorban azonban több, a várost érintő pozitív hírről is beszámolt a város első embere. Hamarosan elkészül a tűzoltó laktanya, a tervek szerint legkésőbb február végén adják át ünnepélyes keretek között. A régi laktanyát is hasznosítják, a jelenleg három telephelyen működő járás költözne be, így az ügyintézés már egy épületben történhetne. Hiesz György a város leendő ipari parkjáról is szót ejtett.

– Egy 160 hektáros ipari park jönne létre, volt közben egy nagyon korrekt megegyezés Gyöngyöshalász önkormányzatával, amiből mind a ketten pozitívan jövünk ki, ha jön befektető, megegyeztünk egy adómegosztásban, az adók bizonyos százalékát, közel egyharmadát Gyöngyöshalász fogja megkapni. – mondta Hiesz György, Gyöngyös polgármestere.

Jelenleg a közbeszerzési eljárás zajlik. A kialakítás a jövőben újabb adóbevétellel járulhat hozzá a város működőképességének megtartásához, a különböző megvonások, a vírushelyzet miatt viszont szűkös költségvetéssel vág neki az évnek Gyöngyös. A vállalkozások, magánszemélyek azonban támogathatják akár a gyermekintézményeket, a sport és kulturális egyesületeket – tette hozzá a polgármester.

– Rengeteg olyan alapítványunk van, aki fogadhat adót, egy százalékot, ez két-három-négyezer forint családonként fizetés után. De ha ezt pár ezerrel megszorozzuk, ez nagyon nagy összeg és bölcsődéink, óvodáink, művelődési intézményünk, könyvtárunk szívesen fogad, az szja-ból sok tízmillió összejöhet. – tette hozzá Hiesz György.

Az alapítványok bankszámlaszámai a város honlapjára is felkerülnek majd.


Tovább az archívumra