Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Szeméthalom Kékestetőn

Szeméthalom Kékestetőn

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Országos felháborodást váltottak ki az eldobált, törött műanyag szánkók Kékestetőn. A szemetelésre egy gyöngyösi snowboardosokból álló csapat hívta fel a figyelmet a közösségi médiában. A pálya üzemeltetője szerint minden hétvégén több zsák szemetet gyűjtenek össze a kirándulók és szánkózók után.

Magára hagyott, összetört, műanyag szánkók. Ezeket a felvételeket egy baráti társaság készítette amikor snowboardozni indultak. Ők is megdöbbenve tapasztalták, hogy mi várta őket a kékestetői déli sípályán.

– Mentünk lefelé a déli sípályán és már ott menet közben tapasztaltuk ezeket a eldobott, eltörött műanyag szánkókat és mikor megérkeztünk Veronika rétre akkor vettük észre itt bent a kis házikóban ami ugye látszik a képeken, hogy borzasztó mennyiségű törött szánkó, bent a fák között itt ebbe a helyiségbe is rengeteg eldobva és ott már egy kicsit elgondolkodtunk, hogy ezt nem kellene szó nélkül hagyni. – mondta Balogh Norbert.

A megosztott videó nagy felháborodást keltett a közösségi médiában. A gyöngyösi snowboardosokból álló csapat ennek hatására megszervezett egy szemétgyűjtési akciót, valaki azonban megelőzte őket és zsákokba gyűjtötte az eldobált szánkókat. Mire odaértek már ez a látvány fogadta őket a menedékházban.

Ezeket a felvételeket pedig már a pálya üzemeltetője készítette. Jól látható, hogy mennyi törött hócsuszka marad a nap végén szétdobálva, a pályán és annak közvetlen környezetében. Az üzemeltetőnek is nagy bosszúságot okoz a széthagyott szemét, ami nap mint nap újratermelődik.

– A Kékestetőn dolgozó kollégákkal gyűjtöttük itt a szemetet. Először csak pár zsák szemét gyűlt össze, de összességében, ha visszagondolok, talán köbméterekbe lehetne kifejezni a daraboknak, műanyag eszközöknek a tömegét. – mondta Banka Zsolt, a Kékestetői sípélya üzemeltetője

Az üzemeltető Kékestető Nonprofit Kft. szerint jó lenne, ha az ide látogatók nemcsak idehoznák, ezeket az eszközöket, de legalább a konténerig elvinnék a törött darabokat.


Tovább az archívumra