Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Nem osztja a politikai szereplők által hangoztatott bányabezárási aggodalmakat az új blokk építésének meghiúsulása miatt a Mátrai Erőmű vezetője

Nem osztja a politikai szereplők által hangoztatott bányabezárási aggodalmakat az új blokk építésének meghiúsulása miatt a Mátrai Erőmű vezetője

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Valaska József szerint a cég a szigorított környezetvédelmi feltételekre időben tud reagálni, ám a gazdasági válság kiújulására is fel kell készülnie az erőműnek. Mindez a vállalat Borbála-napi ünnepségén hangzott el.

A gazdasági válság várható újraerősödése miatt igen, a bányabezárás miatt viszont nem aggódnak a Mátrai Erőműnél, dacára annak, hogy elmarad az új, 400 megawattos blokk építése. Valaska József kiemelte: munkahelyek nem kerülhetnek veszélybe, és a cég bővítését is folytatni kívánják.

Az elnök szerint csökkentett széndioxid-kibocsátással, olcsóbb termeléssel, a folyamatos műszak ötnapossá változtatásával reagálhatnak az új kihívásokra. 2013-ig dönthetnek a módszerekről.

Joachim Witzel elnökhelyettes is hangsúlyozta a bányász hősök emlékművének megkoszorúzása előtt: sikeres évet zár a cég. A Mátrai Erőmű a 2009-es rekordnyereséget nem fogja elérni, de idén is az ország tíz legnagyobb üzleti eredményének egyikét rögzítheti, adózás előtt mintegy 20 milliárd forinttal, így az osztalék elérheti a 30 százalékot is. A társadalmi felelősségvállalás jegyében az erőmű ingyen gipsz szállításával támogatta a vörösiszap-krízis megoldását.

A Borbála-napi ünnepségen adták át a vállalat belső elismeréseit is. 2010-ben a központi karbantartó kft. ügyvezető igazgatója, Molnár László büszkélkedhet a leghosszabb, 45 éves szolgálati idővel.

Faragó Zoltán


Az Aktuális napi hírei (2010-12-06 )

Tovább az archívumra