Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Idén már az ötödik árvízzel küzdenek Jászárokszálláson, a felázott szántóföldek a prognózisok szerint így tavaszra sem száradnak ki

Idén már az ötödik árvízzel küzdenek Jászárokszálláson, a felázott szántóföldek a prognózisok szerint így tavaszra sem száradnak ki

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

A településen most is elsőfokú a készültség, az éves csapadékmennyiség eddig az átlagos mennyiség duplája – és még nincs vége az esztendőnek.

Tavasz óta állandó ez a látvány – víz veszélyezteti a jászárokszállási ipari parkot, idén ötödször. A legidősebbek sem emlékeznek azonban arra, hogy télvíz idején is árvizzel kellene küzdeni a településen – mondja Gergely Zoltán polgármester.

Csak a fagy lassítja az áradást. Nem csak az Ipari Park cégei figyelik aggodalommal az időjárás alakulását, egyelőre úgy látszik, hogy a gazdák is lemondhatnak a jövő évi vetésről. Ahol legalább foltokban tudtak vetni idén tavasszal, ott is többnyire víz alá került a termés.

A város összesen 18 millió forintot költött az elmúlt hónapokban védekezésre, további 12 millió forintot fordítottak helyreállításra. Az önkormányzat ezért mintegy 15 milliós keretet tervez jövő évi költségvetésében arra, hogy elhárítsa a 2011-es árvízkárokat. Alaposan fel kell készülniük, hiszen az eddigi tapasztalatok szerint a 2010-ben eddig eltelt tizenegy hónapból nyolc hónapig üzemeltetni kellett a szivattyúkat a városban. A szakemberek szerint az elkövetkező napokban be kell indítani az átemelőket, és újra kellhetnek a homokzsákok is.

Faragó Zoltán


Az Aktuális napi hírei (2010-12-06 )

Tovább az archívumra