Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Az újrahasznosítás jegyében készítenek maszkokat az Egressyben

Az újrahasznosítás jegyében készítenek maszkokat az Egressyben

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

„Ne pazarolj, készíts maszkot!”- ez annak a pályázatnak a neve, amelynek keretében az Egressy Béni Általános Iskola tanulói maradék anyagokból készítenek szájmaszkokat. Az intézmény dolgozói mindig fontosnak tartották, hogy a diákokat környezettudatosságra neveljék, most az újrahasznosításra helyezték a hangsúlyt.

Fekete, terepmintás, és állatfigurás. Csak néhány azokból a maszkokból, amelyeket az általános iskolások készítettek technikaórán. Az intézmény már évek óta megkapja az „ökoiskola” címet, jövőre pedig az örökös címet is szeretnék magukénak tudni. Ehhez pedig mindent megtesznek, először a diákok gondolkodásmódjába építik be a környezettudatosságot.

– A természetről, környezetünkről úgy gondolkodni, hogy hasznossá tudjuk tenni benne magunkat, ne romboljuk. Van az a mondás, hogy a Földet nem apáinktól örököltük, hanem az unokáinktól kaptuk kölcsön, és ez valóban így van, a gyerekeinknek, unokáinknak fenntartható fejlődést kell biztosítani és olyan környezetet, ami tőlünk függ, és javítani tudjuk. – nyilatkozta Lipkovics Gábor, az Egressy Béni Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola igazgatója.

A „Ne pazarolj, készíts maszkot!” elnevezésű pályázattal az Innovációs és Technológiai Minisztérium felhívásához csatlakoztak, melynek keretében a technikaórákon bárki megtanulhatott szájmaszkot varrni. A pedagógusok fontosnak tartják, hogy arról is sokat beszélgessenek a diákokkal, hogy miért van szükség a maszkokra.

– Egyrészt a szabályok betartására bíztatjuk őket és ezt ellenőrizzük is, a másik része az, hogy ugyanezt adják tovább, otthon is mondják el. Az Ökoiskola révén is van egy gondolkodásmód, ugyanúgy ezen a területen is olyan gondolkodásmód van, amit ki kell alakítani. Megpróbáljuk. – mondta Lipkovics Gábor.

Tevékenységükért a Minisztérium államtitkára személyesen látogatta meg az intézményt és adta át számukra a pályázatért járó oklevelet.


Tovább az archívumra