Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Fontos határidők a felvételizőknek

Fontos határidők a felvételizőknek

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Február 15-e éjfélig adhatják le felvételi jelentkezésüket a leendő hallgatók. Ezt megelőzően még február 6-án tart online nyílt napot a Károly Róbert Campus, hogy ezzel is segítsék a fiatalokat a döntéshozatalban. Kiemelt dátum még a február 8-a, ugyanis eddig jelentkezhetnek ingyenes érettségi felkészítő kurzusra azok a tanulók, akik javítani szeretnének eredményeiken. Továbbá fontos változás, hogy mostantól a felsőoktatási szakképzésen végzett hallgatóknak már nem szükséges emelt szintű érettségit tenniük ahhoz, hogy alapképzésre jelentkezhessenek.

Kicsivel több, mint egy hetük maradt leadni felvételi jelentkezésüket a leendő hallgatóknak. A szeptemberben induló osztatlan, alap- és mesterképzésekre, valamint felsőoktatási szakképzésekre az E-felvételi felületén lehet jelentkezni. Bujdosó Zoltán főigazgató a nyílt nap előnyeiről, valamint egy pozitív változásról számolt be a felvételi kapcsán.

– A felsőoktatási szakképzésben végzettekre vonatkozik, ők már emelt szintű érettségi nélkül is számíthatnak pontot az alapképzésre való jelentkezéskor, illetve beszélünk olyan technikákról, tippekről, amelyek a felvételi folyamán fontos szerepet játszhatnak, jelentkezési sorrend összeállításról. Azt gondolom, hogy érdemes részt venni ezen a felvételi tájékoztató napon. – mondta Dr. Bujdosó Zoltán, a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem Károly Róbert Campusának főigazgatója.

A főigazgató kiemelte: február 1-jével megváltozott az egyetem neve, de ez nem fog fennakadást okozni a jelentkezésben, hiszen még Szent István Egyetem név alatt találják meg a Campus képzési kínálatát.

– Szent István Egyetemről Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetemmé változtunk, de ez a felvételizőket abban a tekintetben nem érinti, hogy ők még a Szent István Egyetem neve alatt találják meg a meghirdetett képzéseinket. Sőt még az augusztusi pótfelvételi is így fog menni. Ez a jelentkezésben alapvetően nem jelent változást, majd a szeptemberben itt kezdő hallgatók már a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetemen kezdik meg tanulmányaikat. – mondta a főigazgató.

Bujdosó Zoltán kiemelte: a korábbi évekhez hasonlóan idén is hirdettek ingyenes érettségi felkészítő tanfolyamokat matematikából és informatikából emelt-, illetve középszinten. Jelentkezni február 8-ig lehet a Campus facebook oldalán. Hozzátette: Azt a két kurzust tudják elindítani, amelyre a legtöbben jelentkeznek.


Tovább az archívumra