Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Katások, a határidő február 25.!

Katások, a határidő február 25.!

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

A Katásoknak február 25-éig kell elküldeniük a 20KATA nyomtatványt a Nemzeti Adó- és Vámhivatalhoz. A bevételi nyilatkozat tavaly óta az Online Nyomtatványkitöltő Alkalmazással is elkészíthető, így egyszerűbb és gyorsabb a kitöltés. További információ a NAV honlapján érhető el vagy a 1819-es számon kérhetnek segítséget az ügyfelek.

Az Online Nyomtatványkitöltő Alkalmazásban a Katások jelentős része, mindössze 3 adat – az időszak, a hónapok száma és az elért bevétel megadásával -, online teljesítheti a tavalyi évről szóló elszámolást. A webes alkalmazás használatához nincs szükség külön segédprogramra, ugyanakkor a korábbi nyomtatványkitöltő valamennyi funkcióját biztosítja – mondja a NAV sajtóreferense.

– Az ügyintézés az ONYA-ban azért is gyorsabb és egyszerűbb, mert az elektronikus azonosítás után az alkalmazás automatikusan betölti a NAV által ismert adatokat, ezért a felhasználónak már csak a tartalmi adatokat kell beírnia. Az ONYA-ban egyébként a saját ügyek intézése mellett meghatalmazottként is el lehet járni. – tájékoztatott Dr. Paskujné Pifkó Mónika, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal Heves Megyei Adó- és Vámigazgatóságánal

A szolgáltatást azok a Katások is minden további nélkül használhatják, akiknek a minimális három adaton túl, egyéb információt is meg kell adniuk.

– Százalékos mértékű adót, társasági adót, vagy késedelmi pótlékot kell bevallaniuk. A korábban megszokott automatikus számítások, figyelmeztetések is működnek, és az online fizetésre is van lehetőség. Az ONYA további online nyomtatványokkal bővült és az ONYA elérhető a NAV honlapjáról, a www.nav.gov.hu weboldalról./

A sajtóreferens hozzátette: a beküldési határidő február 25-e.


Tovább az archívumra