Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Idén első alkalommal szervezett bor bált Nagyrédén a Nagyrédei Turisztikai Egyesület, a Nagyrédei Hegyközség és a Szent Imre Borlovagrend

Idén első alkalommal szervezett bor bált Nagyrédén a Nagyrédei Turisztikai Egyesület, a Nagyrédei Hegyközség és a Szent Imre Borlovagrend

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Amellett, hogy a lovagrend új tagokkal bővült, az est résztvevői borkóstolón is részt vehettek.

Stílusosan a Szőlőszemek Formációs Tánccsoport táncával nyitották meg a nagyrédén első alkalommal megrendezett Borbála Napi Bor-Bált. Az érdeklődők az est folyamán tanúi lehettek az új borlovagok felavatásának is.

Egy helytörténeti és egy szakmai elméleti, valamint két gyakorlati feladatot kellett teljesíteniük a nagyrédei Szent Imre Borlovagrend új borlovagjainak. A szakmai társaság idén két új borlovaggal, Ludányi Józseffel, valamint Gácsi Tamással bővült. Emellett három tiszteletbeli tagot, többek között Sri Lanka főkonzulját is a rend tagjává fogadták. A sikeres próbatételeket követően az új borlovagok az eskütétel után váltak teljes jogú tagokká.

A borlovag avatás után a bál résztvevői sommelier közreműködésével borkóstolón is részt vehettek. A vendégek a program keretein belül értékelték is a végigkóstolt tíz újbort.

Nagy Réka


Az Aktuális napi hírei (2010-12-09 )

Tovább az archívumra