Kezdőlap » Hírek - Aktuális » 100 férőhellyel bővül az Ózon Hotel

100 férőhellyel bővül az Ózon Hotel

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

A szerkezeti munkálatoknál tart jelenleg a Hotel Ózon felújítása. A 4-5 milliárdos beruházás során a hotel kapacitása 54 szobával és több mint 100 férőhellyel bővül. A felújítási munkálatok még tavaly novemberben kezdődtek el és előreláthatóan 2022 márciusáig fog tartani. Az építkezések miatt lezárták a sárga sáv jelzésű turistaútnak a hotel területén vezető részét is.

Éppen zúzott kavics érkezett az alapozó munkákhoz. Ezen a területen épülnek majd az apartman házak. A látványtervek szerint így fognak kinézni, itt pedig már a lakóegységeket belülről láthatjuk. A tervek szerint idén őszig befejeződnek a kültéri munkálatok és utána megkezdik a beltéri részek kialakítását. Lógó vezetékek, lecsupaszított falak és leszerelt ajtók, így fest most a hotel belseje. A felújítással a hegyvidéki szálloda kapacitása és szolgáltatási köre is bővülni fog.

– Az Ózon jelenlegi szárnya felett 11 épületből álló, különálló apartman házak épülnek, saját kis kertekkel, saját jakuzzival, szaunával. Tehát ott teljesen félre tudnak vonulni az emberek. Ezen kívül épül egy 3-400 fő befogadóképességű nagyobb konferencia-, illetve többfunkciós termeknek is nevezhetném, mert rendezvényeket, bálokat, esküvőket, nagyobb konferenciákat lehet majd tartani. – mondta Hoffmann József, az Ózon Hotel tulajdonosa.

Ezen kívül az épület tetejére 40 szobát építenek és ezen a látványterven látható, hogy a wellness rész egy panorámacsúszdával is bővül, ahonnan siklás közben a Kékes panorámáját élvezhetik a csúszdázók. Megújul a medencetér és a pihenőrész, valamint egy új wellness barlangot is létrehoznak.

A munkálatok miatt a sárga jelzésű, úgynevezett Rákóczi turistaút a hotel területén átvezető részét az építkezés idejére lezárták. Ezt a turistaút mentén több tábla is jelzi. A Kékes Turista Egyesület szerint kerülni a sárga kereszt jelzést követve lehet.

– A sárga plusz jelzésen lehet elkerülni a Rákóczi forrástól Mátraháza szanatóriumig tartó útvonalon. Ez egy kisebb kerülő, de biztosítja az átjárást ezen a területen. – tájékoztatott Szőke György, a Kékes Turista Egyesület elnöke.

A beruházás megvalósításához a tulajdonosok közel 3,3 milliárd forintos támogatást kaptak a Kisfaludy Szálláshely-fejlesztési Programban.


Tovább az archívumra