Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Életet mentett a gyöngyösi rendőr

Életet mentett a gyöngyösi rendőr

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Nem ez volt az első sikeres újraélesztése, és csak azt tette, amit mindenkinek kellene ilyen helyzetben, vagyis segített – mondta televíziónknak Fodor Ferenc rendőr főtörzszászlós, aki február 9-én megmentette egy gyalogos nő életét Gyöngyösön. Mint arról már beszámoltunk, egy 60 éves helyi lakos a Török Ignác utcában lett rosszul és elesett, majd leállt a légzése, ezért a rendőr újraélesztette. A nőt ezt követően stabil állapotban kórházba szállították.

Február 9-én délután a Török Ignác utcában Fodor Ferenc a Gyöngyösi Rendőrkapitányság balesethelyszínelője éppen a szolgálati autójához tartott, amikor egy nő segélykérő kiabálására lett figyelmes. A rendőr azonnal a hang irányába szaladt, ahol egy földön fekvő, vérző fejű nőt talált.

– Láttam, hogy üvegesek a szemei és egy hölgy segítségével stabil oldalfekvésbe fordítottam a nőt. Láttam, hogy a szájából folynak kifele különböző nedvek: vér és nyál. Majd ezt követően láttam, hogy eléggé lelassul a légzése, megpróbáltuk és át is fordítottuk a bal oldalára, hogy a tüdeje szabadon tudjon „mozogni”. – idézte fel a történteket Fodor Ferenc, a Gyöngyösi Rendőrkapitányság balesethelyszínelője.

Ezt követően felgyorsult a légzése, ekkor a rendőr értesíteni tudta a mentőket. Közben azonban az eszméletlen nő állapota hirtelen súlyosabb lett, és leállt a légzése, ezért a rendőr megkezdte a szükséges elsősegélynyújtást.

– Mikor észrevettem, hogy a hölgy nem lélegzik akkor azonnal a hátára fordítottam és egy fiatalember segítségével, aki a fejét fogta mellkas kompressziót alkalmaztam. Mire az OMSZ munkatársai a helyszínre értek, addigra sikerült visszahozni úgy, hogy önállóan lélegzett a hölgy. – mondta Fodor Ferenc.

A kiérkező mentőszolgálat szakemberei így már stabil állapotban szállították kórházba a 60 éves helyi lakost. Fodor Ferenc elárulta: később telefonon köszönték meg neki a helyi mentőállomás munkatársai a szakszerű segítséget, azonban ő ekkor már egy közlekedési baleset helyszínén intézkedett. Mint mondja: nem ez volt az első sikeres újraélesztése, és természetesen örül, hogy segíthetett, de csak azt tette, amit ilyenkor mindenkinek kellene.


Tovább az archívumra