Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Biztonságot szeretnének a lakók, az önkormányzattól kérnek segítséget

Biztonságot szeretnének a lakók, az önkormányzattól kérnek segítséget

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Az önkormányzathoz fordultak a Menház és a Bihari János utca lakói a közbiztonság javítása érdekében. A lakosok kamerákat szeretnének a területre, ugyanis mindennapossá váltak az atrocitások. A lakók arról számoltak be, hogy leszerelik a csengőiket, megrongálják a kerítéseket, sötétedés után nem mernek kilépni az utcára. Van, aki pszichiátriai kezelés alá került, annyira megviselték a történtek.

Boltba is csak autóval mernek elmenni a Menház és a Bihari János utca lakói. Erről egy lakossági fórumon számoltak be, amelyen a körzet képviselőjén kívül a polgármester és egy magas rangú rendőr is jelen volt, hogy első kézből hallják a problémákat. A lakók folyamatosan sorolták sérelmeiket. A legtöbben nyugdíjasok, akik csak nyugalmat szeretnének.

– Ránk törték hatunkra az ajtót, szétverték a csengőmet, mert onnan lopták az áramot, rákötötték krokodillal, és egy éjszaka 18 kilowatt ment el, írtam a fogyasztást, és mivel kikötöttem a villanycsengőt, bosszúból. Nem beszélve arról, hogy vérebekkel kutyaviadalokat tartanak. – mondta Szatmári László.

De azt mondják, gyakori itt a kábítószerezés, a lopás, éjjelente a hangoskodás, a háziállatokat megmérgezik, az utcán álló autókat is megrongálják.

– Kamerát már én ígértem ebbe az utcába, de a szűkös költségvetés miatt nem tudom, hogy sikerül-e. Remélem, hogy ebben az évben tudunk erre fókuszálni, és tudunk költséget elkülöníteni rá. – mondta Kévés Tamás önkormányzati képviselő.

A lakók a rendőrséget is számtalanszor kihívták, de úgy látják, ott még nekik sincs tekintélyük, szerintük első lépésként néhány kamera felhelyezése hozhatna változást.

– Megköveteljük azt, hogy a nehéz gazdasági helyzet ellenére gondoljon ránk az önkormányzat! Most jön a költségvetés elfogadása február végén, és 3 kamerát szeretnénk fölállíttatni és megerősíteni a rendőri védelmet, hogy a rendőrség munkájának foganatja is legyen. – tette hozzá Szatmári László.

A lakók elmondták azt is, hogy egy utcában élő a folyamatos zaklatások miatt pszichiátriai kezelés alatt áll. Elköltözni nem akarnak, ezért kértek most segítséget az önkormányzattól.


Tovább az archívumra