Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Nőtt a műanyagáruk forgalma

Nőtt a műanyagáruk forgalma

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

10-15%-kal nőtt a műanyagáruk forgalma a tavalyi időszakhoz képest. Ez többek közt annak is köszönhető, hogy az éttermek csak elvitelre és kiszállításra készíthetnek ételt. A forgalom a tavaszi időszakban ennél is nagyobb volt, amikor az iskolások is haza hordták az ebédet. Az általunk megkérdezett üzlet tulajdonosa elmondta: többek között a terítők és a fürdőszobaszőnyegek is nagyobb mennyiségben fogynak.

Ebben az üzletben az utóbbi időben a műanyag ételtárolók fogynak leginkább. Mivel az éttermek, üzemi konyhák jelenleg elvitelre, vagy kiszállításra dolgoznak, több dobozra van szükség. Jelenleg az előző évihez képest 10-15%-os a forgalomnövekedés, a vásárlók nagy részének pedig fontos a minőség.

– A jó minőségnél az az előírás, hogy kiszállításkor mikrózható legyen, hiszen az étel kihűlhet, amikor megkapja a fogyasztó, másik dolog meg, hogy meleg hatására ne essen össze az edény, hanem megtartsa a formáját, és szállítóképes legyen. – mondta Pifkó László, a Műanyag Áruk Boltjának tulajdonosa.

A járvány kezdetén azonban ennél is nagyobb forgalmat tudtak lebonyolítani a műanyagokat áruló üzletek.

– Akkor az általános iskolások és a középiskolások sem jártak iskolába, és az üzemi konyhák, illetve az iskolák konyhái kiszállítottak, ekkor a polgármesteri hivatalok, üzemi konyhák is nagyobb mennyiségben vásároltak edényeket. – tette hozzá Pifkó László.
A kínálat széles, így más áruk esetében is érezhető a nagyobb vásárlási kedv. A tárolódobozok, a terítők és a fürdőszobai szőnyegek iránt is megnövekedett az érdeklődés – feltehetően higiéniai okokból -, ezekből is több fogy, mint általában.


Az Aktuális napi hírei (2021-02-15 )

Tovább az archívumra