Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Napokon belül kitölthető a konzultáció

Napokon belül kitölthető a konzultáció

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Kijárási tilalom, korlátozó intézkedések, védettségi igazolvánnyal kapcsolatos felmentések, éttermek, szállodák, sportlétesítmények újranyitása – többek között ezeket a témákat érinti a napokon belül kitölthető konzultáció. A kabinet a beérkező válaszok fényében dönt a kérdésben: azaz, hogy jöjjön az enyhítés, vagy maradjanak a szigorítások. A kérdőívet a vakcinainfo.gov.hu címen lehet majd kitölteni, azon a felületen, ahol az oltásra is lehet regisztrálni.

Hét kérdésből fog állni az újraindításról szóló, napokon belül induló nemzeti konzultáció- ismertette a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára. Dömötör Csaba a kormány hivatalos facebook oldalán nyújtott ízelítőt a közelgő kérdőívből.

– Először is az egyik fő kérdés az az, hogy a korlátozó intézkedéseket fokozatosan, lépésről lépésre vagy a járvány végén, egy lépésben kell feloldani. Egy másik kiemelt téma a védettségi igazolványok ügye. Itt azzal kapcsolatban várjuk majd a véleményeket, hogy a védettségi igazolvánnyal rendelkezők kapjanak-e felmentést egyes korlátozó intézkedések alól. Egy kérdés mindenképpen érinti majd az este 8 óra utáni kijárási tilalmat is. – mondta Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára.

Több kérdés pedig az éttermek, szállodák, sportlétesítmények újranyitásával foglalkozik. Ennek a lehetősége a járványügyi helyzettől függ, de szeretnék tudni, mennyien támogatják az újranyitást a biztonsági szabályok betartása mellett – mondja a parlamenti államtitkár.

– És végül még egy kérdés: egyetértenek-e azzal, hogy a járvány elmúltáig csak azok a külföldiek léphessenek Magyarország területére, akiket beoltottak vagy védettségi igazolvánnyal rendelkeznek. – tette hozzá Dömötör Csaba.

Az államtitkár szerint erősítheti a járvány elleni összefogást, ha egyetértési pontok jönnek létre ezekben a kérdésekben.


Tovább az archívumra