Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Jól teljesített Gyöngyös és térsége, tavaly 4 ezren adtak vért

Jól teljesített Gyöngyös és térsége, tavaly 4 ezren adtak vért

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Véradást tartottak Gyöngyösön a Kolping házban. A Magyar Vöröskereszt Gyöngyösi Területi Szervezetének munkatársa azt mondja, tavaly is kiugró eredményt ért el Gyöngyös és vonzáskörzete, közel 4000-en adtak vért. Remélik, hogy idén is hasonló eredményeket tudnak elérni. Aki szeretné idén is gyarapítani ezt a számot, az Gyöngyösön legközelebb február 23-án a Károly Róbert Campuson és február 24-én a Kolping házban tudja ezt megtenni.

Kedden 29-en adtak vért a Kolping házban megrendezett véradáson. Verébné Godó Ildikó azt mondja, tavaly jól teljesített a térség és reméli, hogy idén is sokan vállalkoznak arra, hogy véradásukkal segítsenek embertársaikon.

– A 2020-as év nagyon jól sikerült Gyöngyös és vonzáskörzetébe véradás szempontjából. Közel 4000 véradó volt – köszönjük nekik a segítséget! Sok műtéthez, balesethez felhasználták a vérüket. Rengeteg irányított véradás volt. – mondta Verébné Godó Ildikó, a Magyar Vöröskereszt Gyöngyösi Területi Szervezetének munkatársa.

A Vöröskereszt területi munkatársa kiemelte, hogy továbbra is kötelező a maszkhasználat, és egyéb óvintézkedéseket is megtesznek.

– Szoktuk mérni a hőmérsékletet, ahogy belépnek a helyiségbe, 30 napnál régebben ne legyen külföldön. – tette hozzá Verébné Godó Ildikó.

Az egyik véradó azt mondja, amikor csak teheti, eljön vért adni, hiszen szeretne segíteni másokon:
„Nagyon örülök neki, hogy meg tudok menteni 3 életet. Én nekem, ha lehetőségem van és jöhetek mindig jövök. Sok embernek szóltam, hogy jöjjenek, de azt mondják, hogy félnek tőle, pedig nincs benne semmi félelem.”

Aki szeretne véradásával életet menteni az legközelebb február 18-án délelőtt Nagyfügeden vagy délután Adácson, valamint február 20-án Domoszlón tudja ezt megtenni. Ha pedig valaki Gyöngyösön szeretne vért adni, az február 23-án 9-12 óra között a Károly Róbert Campuson vagy február 24-én, 13-17 óra között a Kolping házban teheti meg.


Tovább az archívumra